Jdi na obsah Jdi na menu

Z TACHOVSKÉHO DENÍKU

Baníkovce podržel Cipra, tři body pečetil Malý

Stříbro porazilo Příkosice 3:2 a domácí kouč

Lorenc chválil svůj tým hlavně za první půli

FRANTIŠEK HLAS

KAREL LUKEŠ

 

Stříbro Mužstvo B. Stříbro konečně prolomilo „domácí prokletí“. V šestém kole Fitcentrum krajského přeboru porazilo v dramatickém zápasu Čechii Příkosice 3:2.

Pouhé dva body dělili stříbrské fotbalisty a jejich hosty z Příkosic před nedělním vzájemným duelem, povinnost tedy velela domácím zvítězit. V první šanci zápasu se ocitli hosté, po situaci zavánějící ofsajdem se na Cipra řítil sám Pražák, lehkou střelou však stříbrskému gólmanovi problémy neudělal. V desáté minutě se na centrovaný míč Malého marně natahoval Demjan. Z rychlé rozehrávky mohli těžit hosté, Kertis však Krajdlovu přihrávku na poslední chvíli nadzvedl a zabránil tak zabíhajícímu Kohoutovi zakončit. V 15. minutě protáhl Malý přímým kopem příkosického brankáře. V 17. minutě orazítkoval nabíhající Průša tyč branky hostů. Tlak domácích vzrůstal a ve 20. minutě se stříbrští příznivci dočkali. Obraně Příkosic utekl Ábel, který nedovolený zákrok brankáře ustál a zavěsil do prázdné branky 1:0. Fotbalový um a pohotovost prokázal o chvíli později Malý, když střelou ze čtyřiceti metrů donutil gólmana hostů míč vytěsnit na roh. Uklidňující druhý gól padl ve 35. minutě po akci Jareše, Dyka a Malého, na jehož centr si naběhl Zaoral a hlavou přesně zakončil 2:0. Do poločasu mohl snížit Kohout, Cipra byl ale na místě. V nastaveném čase prvního poločasu vznikl ještě před brankou Čechie závar, kdy míč „tančil“ na brankové čáře, do sítě se ho ale nepodařilo domácím protlačit.

Druhý poločas byl opakem prvního. Stříbrští, zřejmě ukolébáni dvoubrankovým vedením, přenechali iniciativu hostům. Krystl ani Fiala však své šance z úvodu poločasu neproměnili. V 60. minutě nedokázali stříbrští obránci odkopnout míč a dovolili tak Kohoutovi pohodlně snížit 2:1. Hned z protiútoku mohli Baníkovci kontrovat, ve vzniklém závaru ale opět nikdo nedokázal míč poslat do branky. Zle pro Baník mohlo být v o sedm minut později, kdy střídající Štych trefil tyč Ciprovy branky a stříbrský gólman poté míč zastavil na brankové čáře! S přibývajícími minutami nervozita na obou stranách narůstala, svým výkonem tomu přispělo i nepřesné posuzování situací pomezním rozhodčím. Hosté vrhli všechny síly do útoku. Výsledkem byla šance Štycha, který však jen těsně minul branku. Z protiútoku se na příkosického gólmana řítil Vraštil, na poslední chvíli mu však míč ukopl jeden z obránců alespoň na roh. Po něm mohl přidat uklidňující branku Demjan, brankář hostů byl ale proti. Když v 90. minutě utekl z poloviny hřiště Malý a zkušeně zakončil na 3:1, zdálo se být rozhodnuto. Ani poté však hosté nesložili „zbraně“. V 91. minutě se Cipra vytáhl po střele Štycha. Dvě minuty na to Cipra sice první střelu vytáhl alespoň na tyč, na dorážku Lysého však už byl krátký. Hosté tak snížili na 3:2, ale závěrečný hvizd jim další šanci na korekci stavu definitivně vzal.

„Byl to velmi těžký a nepříjemný soupeř. V prvním poločasu mužstvo podalo výborný výkon a zaslouženě také vedlo. Po přestávce už to bylo z naší strany slabší, ale kluci utkání zvládli a dotáhli do vítězného konce. Jsem rád, že po zápasech, kdy náš herní projev nebyl tak dobrý, se nám podařilo na domácím trávníku získat tři body. V utkání nás podržel brankář Cipra, jenž musel ve druhém poločasu řešit nebezpečné situace. Hodně nám v závěru pomohla branka Jardy Malého na 3:1,“ hodnotil utkání spokojený kouč Baníku Jaroslav Lorenc.

B. Stříbro Č. Příkosice 3:2

Poločas: 2:0. Branky: 24. Ábel, 35. Zaoral, 90. Malý 60. Kohout, 90+1. Lysý. Rozhodčí: Schneider. ŽK: 2:1. Diváci: 100.

Baník: Cipra - Zaoral, Hřebík (73. Florus), Demjan, Jareš, Ábel (85. Vraštil), Malý, Šaman, Kertis, Průša, Dyk.

Tachovský deník: Úterý, 20. Září 2011, Strana 18


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 19
Celkem: 737626
Měsíc: 22323
Den: 999