Jdi na obsah Jdi na menu

TJ VD LUBY - ČECHIE PŘÍKOSICE 4:0 (1:0)

TJ VD LUBY - ČECHIE PŘÍKOSICE   4:0    (1:0)

Páté kolo 1. A třídy Eurofootball se hrálo v Lubech na velmi těžkém a rozmáčeném terénu. Po celonočním lijáku na hřišti místy stála voda. Od první minuty se dostali domácí pod silný tlak Čechie. Do šance se dostal ve 3. minutě Štych, z rohu vápna trefil boční síť Kalašovi brány. V 7. minutě zastavil na půlce faulem Lisý Hodla, volný přímý kop Vaník zlikvidoval ve výskoku. V 10. minutě odpískán faul Hrubého na Smolíka, střela domácích šla vedle a dorážku Vaník vyrazil. Celá akce končila odpískaným ofsidem. Tím iniciativa domácích skončila a slovo si vzali hosté. Ve 14. minutě Vejskal zastavil nedovoleně Hrubéhu u čáry. Krystl rozehrál Peškovi, ten po dvou kličkách nahrál Komancovi. Jeho centr před bránu skončil v autu. O minutu později skončil na zemi Štych, zamotán s tělem domácího hráče, rozhodčí nechal výhodu domácím, akci ukončil AR 2 tím, že signalizoval ofside, za který se vzápětí omluvil. V 16. minutě po akci Štycha kopala Čechie roh, Štych ho rozehrál na Jandoše, střela skončila v náruči brankáře. O minutu později Jandoš přestřelil bránu a v další minutě Štych trefil břevno. Po zákrocích ve 21. minutě zůstali ležet na trávě Kravařík a Štych, oba se museli vzpamatovat po naražení zad. Ve 22. minutě Hodl skočil na Nového, rozhodčí však situaci posoudil jako faul Čechie. Skutečný faul na Krystla v zápětí odpískán nebyl, útok domácích Vaník zastavil vyboxováním míče. Do šance se během 23. až 32. minuty dostali postupně Lisý, Komanec, Jandoš, Štych a Krystl. Posledně jmenovaný dostal ve 28. minutě žlutou kartu za komentář k výkonu rozhodčího Plzáka. V zápětí byl opět nepěkně faulován, ovšem opět bez potrestání. Ve 34. minutě se po svém sólu dostal do šance Jandoš, po těsném kontaktu s brankářem Kalašem gólman se štěstím v leže na zemi jeho střelu chytil. Další šanci měl při střele z dálky Nový, brankář vykopl míč do autu. Ve 39. minutě rozehrál Štych volný přímý kop, brankář střelu vyrazil. O dorážku hlavou se pokusil Nový, i jeho střelu brankář chytil. Ve 40. minutě zahrávali standardní situaci domácí. po rohovém kopu dorazil Voráček hlavou míč za Vaníkova záda. 1:0. Do konce první půle se již výsledek nezměnil.

Do druhého poločasu trenér Vodrážka vystřídal dva hráče, Kravaříka nahradil Vlček, Peška Pražák. Hned v úvodu si vystřihl Hrubý sólo po křídle, centroval na Pražáka, ten na mokrém terénu při střelbě uklouzl a skončil v síti místo balonu. Rozhodčí neodpískal několik dalších hrubých zákroků proti Čechii a i díky tomu se hra přitvrdila  a na mokrém terénu se stala ještě nebezpečnější. V 53. minutě uviděl hostující Hrubý červenou kartu - k údivu jeho i všech fanoušků Čechie - pouze za to, že podjel v pádu pod nohama protihráče - aniž by se ho dotkl. Na kluzkém terénu bylo u takového sklouznutí těžké posoudit, zda to byl pád nebo záměr faulovat - přesto rozhodčí vytáhl rovnou červenou kartu a Čechie dohrávala zápas v deseti. Přesto se hosté nevzdali a dál sveřepě podnikali jeden útok za druhým. Do šance se dostal Pražák, Běle, Štych, Jandoš - přes všechnu snahu však příkosickým chyběl příslovečný kousek fotbalového štěstíčka a všechny jejich pokusy končili mimo bránu domácích či v rukách brankáře Kalaše. V 63. minutě se opakovala situace z první poloviny hry. Bránící se tým domácích vybojoval roh a Voráček podruhé, opět hlavou skóroval na 2:0. V 66. minutě domácí střídali, Křížek uvolnil místo Švecovi. Další útok Štycha, který se sám dostal do vápna zastavil rozhodčí odpískáním předchozího faulu na Komance. Další akci rozehrál Pražák na Krystla, jeho centr byl zblokován na roh. Ten rozehrál Jandoš s Krystlem, ale domácí se jejich náporu opět ubránili. V 71. minutě provedla Čechie opět dvojí střídání, z pole odešel Běle a Komanec, do hry se zapojil Krajdl a Votípka. V 74. minutě pálil Krystl těsně vedle a Krajdla domácí brankář vychytal na hranici vápna. K další změně výsledku došlo v 77. minutě, domácí Šůs se ocitl sám před Vaníkem, který jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku již nedosáhl. 3:0. I přes tříbrankový rozdíl se borci Čechie nevzdávali a i v početním oslabení podnikali jeden útok za druhým. Domácí využili plně svého náskoku a kouskovali hru taktickým střídáním. V 82. minutě nahradil Hodla Červený.

I přes veškerou bojovnost se Čechii dát branku nepodařilo, naopak, byli to domácí, kteří se i počtvrté trefili do černého. Vaník sám proti útočícímu Šůsovi promáchl při odkopu, míč mu odskočil a i když se Vaník snažil couvat seberychleji, Šůs byl u balonu první a trefil prázdnou bránu. Upravil tím skóre na konečných 4:0 pro domácí. Rozhodčí signalizoval nastavení 2 minut a poslední šanci rozehrál Vlček, který dal domácímu borci housle, jeho přihrávku zpracoval Nový, utekl s ní po křídle a nahrál Votípkovi. Ten z malého vápna hlavou trefil opět pouze brankáře domácích. VD Luby ještě na samý závěr jednou střídali, Nováka vyměnil Havlovic. Přesně v 92. minutě ukončil rozhodčí Plzák utkání.

Sestava Čechie: Vaník, Krystl, Pešek, Lisý, Komanec, Nový, Jandoš, Štych, Hrubý, Běle, Kravařík, náhradníci: Krajdl, Vlček, Pražák, Votípka, Lukeš a Plachý.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 19
Celkem: 737518
Měsíc: 22238
Den: 972