Jdi na obsah Jdi na menu

TJ FC CHOTÍKOV 1932 - ČECHIE PŘÍKOSICE

 

Deset minut před úvodním hvizdem hlavního sudího Cihláře se v Chotíkově sluníčko prokousalo přes hustou mlhu a tak mohlo utkání 12. kola KPM bez problémů začít.
     Trenér Vodrážka nominoval do hry jedenáctku ve složení: Vaník, Prchlík, Papáček, Pražák, Komanec, Nový, Fiala, Krystl, Lisý, Kohout a Pleticha. Na lavičce byli připraveni Jandoš, Pešek, Lukeš, Votípka, Vlček a Protivínský.
     Už v sedmé minutě se dostal po křídle před domácí bránu Kohout. Do vápna mu nabíhal volný Prchlík, ale Kohout vypálil z pravé strany a trefil levou tyč Kráslovi brány. V desáté minutě sebral Prchlík na půlce míč po výkopu domácího brankáře, udělal kličku a pálil těsně vedle levé tyče. Ve 12. minutě poprvé zahrozili domácí. Vaník sebral osamocenému Markovi balón z nohy před bránou. Ve 13. minutě fauloval Pražák u rohového praporku. Volný přímý kop Vaník minul, míč kde se míč nešťastně odrazil Novému od stehna a skončil v bráně. Domácí se tedy radovali z jednobrankového náskoku.
     V 17. minutě hlavou trefil tyč domácí brány Lisý. Ve 25. minutě ukázal sudí Cihlář Filipovi žlutou kartu za faul na Pražáka u střídačky hostí. V zápětí byl faulován i Pleticha. Ve 28. minutě po rohu domácích a skrumáži před bránou zasedl Vaník balón. O dvě minuty později se postaral o 100% šanci Fikara, když jeho střelu vyrazil na roh. Následný rohový kop Marka odkopl Prchlík. Pleticha srazil nechtěně domácího Filipa a Chotíkovští kopali volný přímý kop ze 30 metrů. Skákavou střelu Vaník dokázal zlikvidovat. V této části hry měli domácí největší šanci zvýšit svůj náskok. Jejich nefotbalová strategie, při které se brankář Krásl postaral o dlouhý výkop od brány, a útočníci připravení na půlce soupeře se vrhali do brejků, nesla své ovoce. Ve 32. minutě si Vaník nerozuměl s Komancem, který hlavou tečoval míč a málem se tím postaral o druhého vlastence. Svou chybu však dokázal napravit a míč stihl vykopnout z prázdné brány dřív, než přešel přes brankovou čáru.
      Ve 33. minutě stáhl Sulák zezadu pronikajícího Krystla, a o půl minuty fauloval podruhé. To už mu hlavní sudí ukázal žlutou kartu. Ve 37. minutě po Pražákově dlouhém autu se Fiala trefil pouze Kráslovi do náruče. Další střela hostí z dálky proběhla okolo tyče. Ve 42. minutě za faul na Pechlera dostal žlutou kartu hostující Pleticha. Volný přímý kop od hranice velkého vápna Vaník s přehledem vyboxoval.
      Do druhé poloviny hry nastoupili domácí ve stejné sestavě a v řadách hostí došlo hned ke dvěma změnám. Uzdravený Protivínský nastoupil do brány místo Vaníka a Jandoš vystřídal Komance. Domácí poprvé střídali ve 48. minutě, kdy Korous nahradil Pechara. Domácí evidentně spokojení se svým jednobrankovým náskokem při každé příležitosti zdržovali hru a tlaku Čechie odolávali tím, že se soustředili pouze do defenzívy. V 51. minutě se podařilo dostat Kluskovi s míčem až na malé vápno, kde proti němu vyběhl Protivínský a odkopem zlikvidoval jeho šanci. O minutu později se po srážce s Novým zranil domácí Fikar a musel vystřídat. Místo něj nastoupil Belan.
      Přestože měla Čechie celý druhý poločas herní převahu, všechny střelecké pokusy končili mimo bránu nebo se o ně postaral gólman Krásl. V 61. minutě přišel Kohout v souboji o míč, Šulan nahrál Belanovi a Protivínský robinsonádou zlikvidoval jeho střelu na bránu. Čechie přes všechnu převahu nedokázala pořádně vystřelit a její hru dokázal domácí tým rušit svým urputným bráněním. V 67. minutě brankář Krásl vyrazil střelu Prchlíka, ale rohový kop hostí vyšel naprázdno. V 69. minutě uviděl Šulan žlutou kartu za zakopnutý míč. V 72. minutě nahrál Filip Šulanovi. Jeho střelu Protivínský v pádu chytil. Šulan na ležícího brankáře naskočil a za svůj faul dostal druhou žlutou kartu. Díky tomu domácí dohrávali zápas v početním oslabení. V 76. minutě provedl trenér Vodrážka dvojí střídání, ze hřiště odešli Pražák a Pleticha, nastoupili Votípka a Vlček. O tři minuty později střídali také domácí, Gruber nastoupil místo Filipa. Domácím strategie dlouhých výkopů a zdržování i nadále vycházela. Úměrně s časem, který ubíhal do konce utkání, ubývaly z prostoru hřiště i náhradní míče, které si domácí schovávali na svoji střídačku pod nohy náhradníků. O zajímavou komickou vložku se v této části hry postaral bývalý ligový hráč Purkart, který jako asistent trenéra domácích (i když bez viditelného označení), pobíhal okolo domácí střídačky odkud rozdával rady nejen svým svěřencům, ale především i sudímu Cihlářovi a pomeznímu Petržílkovi. 
     V 80. minutě připravil Votípka gólovou šanci hostí, když pustil míč Kohoutovi. I jeho střelu Krásl chytil. O minutu později uviděl kartu za faul na Krystla Marek. V poslední minutě mohl vyrovnat zápas Lisý, jeho hlavička také mířila vedle brány. Pomezní Petržílka ukázal tři minuty nastavení a domácí využili času pro taktické střídání. Hauer nahradil Břicháčka. V poslední minutě vyběhl před domácí bránu na rohový kop i Protivínský, ale ani on domácího gólmana nepřekonal. V 94. minutě ukončil sudí Cihlář zápas za stavu 1:0 pro domácí.
      Další souboj o cenné body čeká Čechie v sobotu 5. listopadu, kdy na domácím trávníku hostí od 10,15 hodin čtvrté Vejprnice. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 7
Celkem: 733674
Měsíc: 21656
Den: 868