Jdi na obsah Jdi na menu

SK ZČE - Čechie Příkosice 2:1

hodnocení + článek o zápasu

 

V posledním kole jarní části fotbalové sezóny 2011/2012 nestačila Čechie na svého soupeře z Plzně. Zápas se předehrával již ve čtvrtek na hřišti SK ZČE. Průběh utkání zkomplikovalo počasí, protože před začátkem i během prvních třiceti minut zápasu skrápěl hřiště silný déšť.  Jako hlavní rozhodčí se představil Jiří Štokl na lajnách potom Jiří Křen  a Ladislav Sirotek.
Samotný zápas skončil zaslouženým vítězstvím domácích. V průběhu zápasu nepadla žádná žlutá ani červená karta.
 Čechie nastoupila v sestavě: Protivínský, Krajdl, Krystl, Prchlík, Papáček, Pražák, Komanec, Fiala, Lisý, Kohout a Pleticha. Jako náhradníci byli připraveni Nový, Jandoš, Votípka a Skala.
Průběh utkání byl dynamický, v prvním poločase měli herní převahu hosté, druhá polovina zápasu patřila spíše domácímu týmu.
V 6. minutě se k míči se dostal Kohout, jeho střela na bránu ale mířila vedle. V 10. minutě po nahrávce Krajdla poslal Kohout míč k pravé tyči, kde ho zneškodnil domácí gólman Řezáč. Další šance příkosických přišla o 3 minuty později, kdy se Kohout snažil křižnou střelou nahrát míč Prchlíkovi. Ten poslal  točenou střelu k bráně a o dorážku se pokusil ještě dobíhající Krajdl. V další minutě to znovu zkusil Kohout, který své sólo zakončil střelou vedle. Z protiútoku poprvé zahrozili i domácí Peterkou, který se dostal nebezpečně blízko příkosické brány. Jeho střelu Protivínský chytil. V 19. minutě to Peterka zkusil střelou z dálky, Protivínský míč vyrazil. Ve 22. minutě Bednář poslal centr Mezsárosovi, a ten vystřelil na bránu hostí. Do dráhy míče ale stihl skočit Pleticha a vyrazil ho hlavou. Ve 25. minutě Papáček fauloval Levého. Po rozehrání pro změnu Bednář nedovoleně zastavil Krystla na půlce. Ani volný přímý kop hostí soupeře neohrozil. Ve 29. minutě Krystl fauloval Mezsárose, a dostal od hlavního sudího Štokla ústní napomenutí. Ve 32. minutě vyslal Papáček míč na Krajdla, který pálil na bránu. Jeho střelu zneškodnil Řezáč. Ve 34. minutě se Vít srazil v souboji o balon s Papáčkem, následně vyslal míč k příkosické bráně, ale netrefil. Balonu se zmocnili hosté a ke střele se dostal Lisý. Míč směřující k levé tyči ale Řezáč bezpečně skryl ve svém náručí. Ve 36. minutě přišla velká šance domácích, Mezsáros byl sám před bránou, ale místo střely se rozhodl nahrát spoluhráči. Míče se díky nepřesné rozehrávce zmocnili hosté. Ve 45. minutě se vyznamenal Protivínský, který po závaru před svou bránou dokázal zlikvidovat tři slepené střely Bednáře a Mezsárose. Po 45 minutách hry se oba týmy rozešly do šaten s nerozhodným výsledkem 0:0.
Druhou půli začali útočněji domácí, Peterka pálil  z dálky po přihrávce Machta, Protivínský ale nebezpečnou střelu chytil. V 52. minutě Pleticha odkopl střelu, kterou vyslal proti příkosické bráně Mezsáros. Následovala další střela Mezsárose  z pravého rohu, ale Pleticha míč odkopl. V 54. minutě přišla velká šance hostí, kdy po faulu na Papáčka dostal míč Pražák a málem skóroval, jeho střelu však vyrazil kousek od tyče brankář Řezáč.
V 55. minutě padl první gól zápasu, když Bednář obehrál Pletichu a trefil se za záda Protivínského střelou, která šla po zemi k levé tyči. V 58. minutě došlo k  hromadnému střídání v sestavě hostů, Krajdla nahradil  Jandoš, Fialu Votípka a Pražáka Nový. V 59. minutě se Krystl po Votípkově nahrávce trefil nad Řezáčovu bránu.
V 60. minutě se po rohu trefil za Protivínského záda Vít, který zvýšil  náskok plzeňáků na 2 : 0.
V 65. minutě přišla další krásná akce domácích, Mezsáros přihrál Škardovi, kterému ale balón krásně vypíchl Lisý.  V 69. minutě pálil na bránu  Prchlík po krásné přihrávce od Nového, ale jeho střela mířila  nad bránu. Chvilku po této akci střídali poprvé domácí. Z hřiště odešel Rout a nahradil ho Mundl.
 V 70. minutě se po chybě Kohouta dostal k míči Macht, ale Protivínský vyběhl a míč sebral Machtovi těsně před nosem.  V 78. minutě Bednář fauloval Jandoše, následoval  volný přímý kop, po kterém Papáček nahrál Lisému. Ten se trefil hlavou do Řezáčovy náruče. V 80. minutě Protivínský vyrazil střelu Víta. V 82. minutě se Lisý trefil  hlavou za Řezáčova záda a snižuje tak náskok domácích na 2: 1. Tato branka jako by vlila do žil příkosických hráčů nové síly a poslední minuty zápasu tlačili soupeře v touze po vyrovnání. Domácí provedli v 85. minutě taktické střídání  Peterky za Bráchu. V 88. minutě se snažil trefit bránu Prchlík po rohovém kopu. Pomoci svým spoluhráčům při zahrávání standardní situace přišel z brány i Protivínský, a nebyl daleko od vstřelení vyrovnávacího gólu. V 89. minutě ještě mohli zvýšit hosté na 3: 1, když Mezsáros střílel od vlastního vápna na prázdnou bránu.  Sprintem však vyrazil Kohout a podařilo se mu zastavit míč těsně před brankovou čárou.
Ani přes velkou snahu se příkosickým nepodařilo vybojovat remízu a sudí Štokl ukončil po uplynutí 90 minut hry utkání za stavu 2:1 pro domácí.   
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 14
Celkem: 734338
Měsíc: 21501
Den: 811