Jdi na obsah Jdi na menu

Rapid - Příkosice 3.5.2014

 Příkosice uhrály na Lopatárně remízu

Při penaltovém rozstřelu vybojovala Čechie i prémiový bod. Příští týden hostí Horní Břízu.

 SKP Rapid Sport nasbíral za podzimní část soutěže pěkných 22 bodů a v současné době se dělí o osmou příčku průběžné tabulky s Bolevcem. Jaro ale hráčům policejního klubu tolik nepřeje. Ani v zápase proti Příkosicím nebodovali plzeňští fotbalisté naplno a museli se spokojit pouze s jedním bodem.

 SKP Rapid Sport - Čechie Příkosice   2:2  (1:1)  PK  2:3

 V sestavě Čechie chyběli tentokrát zraněný Kotnauer a novopečený tatínek  Marek Jedlička, který si z porodnice přivezl domů syna Filípka.

V 9. minutě zatrnulo hrstce příkosických diváků, když míč proběhl podél odkryté branky Standy Protivínského. Následoval nebezpečný závar po autu od rohového praporku, který zneškodnil za cenu rohového kopu Papáček. Jenže domácí dokázali využít hned první standardní situace. Na střílený centr si v 11. minutě před bránou naskočil Žák a Rapid vedl 1:0. 

Další šanci měli domácí o tři minuty později po Pražákově faulu, ale střela z volného přímého kopu mířila pouze vedle tyče.

Ve 20. minutě si vystřihl výstavní sólo z vlastního obraného území Kohout. Po jeho centru do šestnáctky zahrál domácí kapitán Brabec rukou a hlavní sudí Cihlář nařídil penaltu ve prospěch hostí.  Papáček nezaváhal a nedal Bekemu v domácí bráně šanci. Bylo vyrovnáno. Ve 26. minutě Protivínský zlikvidoval střelu Čupalky a před bránou zůstal ležet jeden z domácích útočníků. Ve 31. minutě si vypracoval slibnou šanci Hodaň. Na druhé straně domácí vybojovali domácí dva rohové kopy za sebou. Při druhém poslal míč do bezpečí hlavou Hodaň. O dvě minuty později schytal Pražák nepříjemný zásah do choulostivých partií. Ve 38. minutě domácí obránci zastavili nedovoleně pronikajícího Hodaně. Volného přímého kopu se ujal Papáček. Lisý se chystal u vzdálenější tyče na hlavičku, ale padající míč podběhl. Před koncem první části hry ještě vystřihl parádní sólo od půlky hřiště Spěváček, ale jeho pokusu chyběla přesná koncovka. Do šaten se odcházelo za stavu 1:1.

Do druhé části hry domácí vystřídali, místo Ulbrika nastoupil od 46. minuty Švejda. Hrající trenér Pleticha nechal základní sestavu beze změny. Hned ve 48. minutě zahrávali hosté roh a Lisý mířil hlavou těsně vedle. Protiútok domácích zastavil ofsajd. V 52. minutě poslal Kohout přesnou přihrávku na hlavu Jandošovi a ten se nemýlil. Příkosice vedly 2:1. V 55. minutě domácí ve vlastním pokutovém území nešetrně poslali k zemi Lisého, ale píšťalka sudího Cihláře zůstala němá. O minutu později fauloval Pražák Čupalku. Svůj prohřešek odčinil vzápětí, když hlavou urazil střelu kapitána Brabce do bezpečí. Následoval další nájezd domácích na příkosickou bránu a po něm dva rohové kopy. V 64. minutě Příkosice poprvé střídali, Tomáš Marek, který se vrátil po delší herní přestávce, vystřídal Jakuba Čadu. V 69. minutě se v závaru před Příkosickou bránou nejlépe orientoval Žák a z dorážky srovnal průběžné skóre zápasu na 2:2. V této části utkání  měli domácí herní převahu. Svůj tlak ale nedokázali zužitkovat. V 78. minutě poslal trenér Pleticha na trávník Goszu místo Pražáka. V 80. minutě domácí zastavili nedovoleně Lisého. Volný přímý kop Spěváčka lízl spojnici tyče a břevna a skončil na horní síti. V závěru zápasu ještě nastoupil Votípka, který nahradil Jandoše a domácí Žák dostal  žlutou kartu za faul na Marka. Po uplynutí základní hrací doby ukončil hlavní sudí Cihlář zápas za nerozhodného stavu 2:2 a došlo na penaltový rozstřel.

Příkosičtí začínali a první pokus bez zaváhání proměnil Votípka. Také domácí Čupalka se nemýlil. Ve druhé sérii proměnil Kohout, ale plzeňský Buček mířil o metr vedle. Při třetím pokusu vyrazil Beke ránu Papáčka a Protivínský vychytal domácího Ondřeje Hodana. Při čtvrté sadě proměnil Lisý i Netrh. Pátý pokus příkosický Spěváček sice neproměnil, ale Puberle, který mohl vyrovnat, se proti  Protivínskému neprosadil. Díky jeho bravurnímu zákroku si hráči Čechie odvezli i prémiový bod.

V sobotu 10. května hostí hráči Čechie na svém trávníku nevyzpytatelného soupeře z Horní Břízy. Zápas začíná tradičně v 10.15.

Sestava Příkosic: Protivínský - Hodaň, Šefl, Papáček, Pražák (78. Gosza), Komanec, Jandoš (86. Votípka), Čada (64. Marek), Lisý, Kohout, Spěváček.

Sestava Rapidu: Beke - Buček, Nový, Harmady, Žák, Čupalka, Ulbrik (46. Švejda), Brabec, Netrh, Puberle, Hodan.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 8
Celkem: 736718
Měsíc: 21628
Den: 781