Jdi na obsah Jdi na menu

Příkosice - Rapid

Příkosičtí podlehli Rapidu. Čeká je Horní Bříza

Čechii se před vlastními fanoušky nedařilo. prohráli s Plzeňany o tři branky. V závěru podzimu je navíc los nepříjemný

 

Příkosice Přestože zisk bodů z domácího zápasu byl pro Čechii povinností, prohrála s Rapidem vysoko 4:1. Na bojovnost soupeře našli Příkosičtí recept až v posledních minutách zápasu, a to už bylo na úpravu výsledku pozdě.

 

TJ Čechie Příkosice SKP Rapid Plzeň 1:4 (0:3)

 

Domácí Čechii svazuje nohy postavení na posledním příčce tabulky, a z toho plynoucí nutný bodový zisk. Ukázalo se to i v zápase proti plzeňskému Rapidu.

Už ve 4. minutě se mohl prosadit střelou z voleje Pleticha. To byla ale nadlouho jediná šance domácích fotbalistů.

Zahájil to Čupalka

V 11. minutě hosté využili rychlého přečíslení, Švejda utekl po lajně, vystřelil a Protivínský střelu vyrazil do pole k nohám volnému Čupalkovi. Ten nezaváhal a poslal Rapid do vedení. O chvíli později, v 19. minutě se situace opakovala. Tentokrát nestačila domácí obrana zastavit Pubrleho a do brány míč dorazil Peroutka. Hráči SKP byli při chuti, a tak svůj husarský kousek ve 35. minutě zopakovali potřetí. Tentokrát byl úspěšným střelcem Švejda, který zvýšil na 0:3.

Ve 38. minutě házel Pražák dlouhý aut a Lisý byl při hlavičce faulován. Po závaru před bránou zneškodnil Beke bez problémů dorážku z dálky. Ve 40. minutě zkusil hostujícího brankáře prostřelit neúspěšně z dálky Prchlík.

Protivínský fauloval

Hosté se opět dostali do přečíslení. Tentokrát Protivínský vyrazil proti útočníkovi až za hranici šestnáctky, kde si pomohl faulem. Následoval trest v podobě červené karty od hlavního sudího Homra a příkosický brankář musel do sprchy. Hrající trenér Pleticha stáhl Kotnauera z postu útočníka a místo něho nastoupil brankář Vaník. Do konce prvního poločasu se už průběžné skóre nezměnilo.

 

Ve druhé části hry byli domácí o poznání bojovnější. Už v 50. minutě po volném přímém kopu nabíhal před bránu slibně Hodaň, ale plzeňská obrana ho vytlačila až vedle brány a k dorážce se žádný další domácí hráč nedostal.

Pubrle upravil na 0:4

Na druhé straně byl úspěšnější Pubrle. Vaník mu sice zmenšil střelecký úhel, ale jeho střela přesto skončila těsně u vzdálenější tyče. Za stavu 0:4 oba týmy vystřídali a domácí začali hrát vabank. V 69. minutě vypracoval slibnou šanci Kohout, ale Bendlovi na jeho centr chyběly milimetry. Další šanci snížit náskok domácích měli Příkosičtí v 70. minutě. Bendl prostřelil Bekeho, ale míč se při kontaktu s brankářem zpomalil a plzeňský brankář ho stihl sebrat dřív, než přešel přes brankovou čáru.

Pražák korigoval

Čtyři minuty Beke fauloval v pokutovém území Prchlíka. Po žluté kartě pro plzeňského gólmana následoval pokutový kop, který bez zaváhání proměnil Pražák a snížil tak alespoň kosmeticky na 1:4. V posledních deseti minutách zápasu předvedl Vaník v příkosické bráně několik úspěšných zákroků. Poslední šance zápasu patřila domácím. Po faulu na Kohouta kopal volný přímý kop od střídačky domácích Prchlík. Brankář Beke na míč nedosáhl, ale skóre se také již neměnilo. Prchlíkovu krásnou střelu přes zeď totiž zastavila branková tyč.

Po uplynutí řádné hrací doby ukončil sudí Homr utkání za stavu 1:4.

Sestava Příkosic: Protivínský, Hodaň, Pleticha (68. Ulbrik), Papáček, Prchlík, Pražák, Lisý, Kotnauer (43. Vaník), Burket, Bendl, Spěváček (54. Kohout).

 

Přestože je spodní polovina tabulky bodově hodně vyrovnaná, poslední příčka patřící Příkosicím je alarmující. V dalším kole je totiž čeká nelehký soupeř. Horní Bříza letos zatím utrpěla porážku pouze v zápasech s rokycanskou rezervou, s Bolevcem a v minulém kole v Kolovči. Zápas začíná v sobotu v 16 hodin na hřišti soupeře.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 11
Celkem: 734504
Měsíc: 21500
Den: 865