Jdi na obsah Jdi na menu

Příkosice - Horní Bříza 10.5.2014

 Horní Bříza představovala pro Čechii příliš velké sousto

 Hráči Příkosic dokázali stáhnout tříbrankové manko, ale na vyrovnávací branku už nezbyl čas

 V sestavě domácích tentokrát chyběli zaneprázdnění Hodaň, Marek a Šefl. A především absence posledně jmenovaného byla v řadách příkosické obrany opravdu citelná. Bratři Michal a Pavel Chocholatí uhráli pro svůj tým tříbrankový náskok, který domácí po zbytek zápasu stahovali. Na vyrovnávací branku však chyběli potřebné vteřiny.

Čechie Příkosice - ZKZ Horní Bříza  3:4  (1:3)

První šanci zápasu si v 8. minutě vypracovali domácí. Pražák nejprve na půlce obešel Pavla Chocholatého a přihrál před šestnáctku na Kotnauera. Toho zezadu nebezpečně sestřelil Frána a Spěváček se chopil volného přímého kopu. Jeho střela se odrazila od zdi, ale Kotnauer mu stihl balón přistrčit zpět. Jenže Spěváčkova rána zdálky prosvištěla pouze vedle vzdálenější  tyče.  O chvíli později se blýskl úspěšným zákrokem příkosický brankář. Hosté házeli dlouhý aut a Protivínský ukopl míč z nohy útočícímu Pauknerovi. V 17. minutě

poslal kapitán hostí Šimice dlouhý nákop přes půlku hřiště, který hlavou prodloužil Pavel Chocholatý  do malého vápna k volnému Machalu Chocholatému. Protivínský předvedl další famózní zákrok a míč mu sebral z nohy. Na druhé straně se pokusil probít před bránu Lisý, ale přes obranu neprošel. Následovala další kombinace bratrů Chocholatých, které se domácí ubránili pouze za cenu odkopu za brankovou čáru. Následoval rohový kop. Hráči horní Břízy dokázali zužitkovat hned první standardní situaci. Střílený centr Netáhla sice Lisý přesměroval hlavou do pole, jenže tam byl u míče první Michal Chocholatý. Vystřelil z dálky a míč dopadl metr před Protivínského. Jenže na nerovném povrchu změnil směr a Protivínský sáhl do prázdna.

Ve 30. minutě pálil z dálky Kohout vedle tyče. O dvě minuty později přišla studená sprcha. Při protiútoku Horní Břízy Papáček odkopával míč z vlastního pokutového území. Jenže Pavel Chocholatý ho zastavil a  přidal druhou trefu do příkosické brány. Aby smůly nebylo málo, udeřil brankostroj Chocholatých i potřetí. Rous poslal dlouhý nákop přes příkosickou obranu, Michal Chocholatý vyhrál běžecký souboj s Komancem a přihrál před bránu na svého bratra Pavla. Ten zblízka zvýšil přesnou trefou na 0:3.

Další 100% šanci si Chocholatí vypracovali ve 38. minutě, ale Protivínský dokázal dalším výborným zákrokem jejich záměr překazit. Přestože měli hosté jednoznačnou převahu, domácí se ale nechtěli vzdát bez boje. Čtyři minuty před koncem první půle vybojoval Čada rohový kop a Lisý se hlavou nemýlil a nedal brankáři Liškovi šanci. V poslední minutě první části hry pak trefil Jandoš z volného přímého kopu břevno. Poločas skončil za stavu 1:3.

Do druhé části hry provedl trenér Pleticha jednu změnu v sestavě. Místo Jandoše nastoupil do hry Vlček.

Také v 54. minutě zkusil prověřit Lišku z dálky Lisý, ale trefil také pouze břevno. Liška si míč sebrat nedokázal a Papáček vybojoval rohový kop. Vlkovu střílenému centru ale chyběla potřebná přesnost. Příkosičtí podruhé střídali, místo Kotnauera nastoupil na trávník Krajdl. Hra byla daleko vyrovnanější než v prvním poločase a domácí věřili, že dokáží zápas otočit. Jenže v 63. minutě zatloukl další hřebíček do  rakve jejich nadějí Paukner. Zavadil házel aut od rohového praporku, Pavel Chocholatý prodloužil míč před bránu na nohu Pauknera a ten zvýšil na 1:4.

Jenže příkosičtí dokázali i tentokrát, že se nevzdávají bez boje. V 80. minutě snížil na 2:4 Lukáš Krajdl. V 85. minutě po faulu na Krajdla kopal volný přímý kop Jedlička, ale hosté ho uhráli do autu. Pražákův dlouhý aut prodloužil Lisý hlavou na Krajdla, ten vrátil před bránu na volného Komance, který snížil na 3:4. Chuť na vyrovnání Příkosic byla obrovská, ale ani vůle po vítězství nedokázala zastavit ubíhající hodiny. V 88. minutě se o míč strkali u domácí střídačky Komanec se Zavadilem. Komanec skončil na zemi a Zavadil mu prošlápl kotník. Komanec si takový zákeřný zákrok nechtěl nechat líbit, a tak hlavní sudí Langmajer nakonec potrestal žlutou kartou oba. Na volný přímý kop Jedličky naskakoval slibně Lisý, ale Liška si míč dokázal se štěstím sebrat. Hlavní sudí nastavil pouze dvě minuty. Přestože se do závěrečného tlaku zapojil i Protivínský, chyběly domácím potřebné vteřiny. Zápas nakonec skončil těsným vítězství hostů z Horní Břízy.

V příštím kole čeká Příkosice výlet do Holýšova. Zápas se hraje v neděli 18. května od 17 hodin.

 Sestava Příkosic: Protivínský, Papáček, Pražák, Komanec, Jandoš (46. Vlček), Čada, Lisý, Kotnauer (60. Krajdl), Kohout, Jedlička, Spěváček.

 Sestava Horní Břízy: Liška, Šimice, Sedlecký, Rous, Zavadil, Netáhlo (83. Zeman), Paukner, Michal Chocholatý, Frána, Pavel Chocholatý (67. Vrla), Mornštajn.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 13
Celkem: 736794
Měsíc: 21685
Den: 805