Jdi na obsah Jdi na menu

Nepomuk - Příkosice 15.3.2014

 

Čechie v Nepomuku otočila zápas. Nakonec brala tři body


Příkosičtí nezapomněli na potupnou porážku, kterou od Nepomuku utržili napodzim na domácí půdě. Přestože ve 25. minutě prohrávali už 2:0, dokázali zápas otočit a získat cenné tři body.

FK Nepomuk - Čechie Příkosice 2:3 (2:2)


 

Trenér Pleticha poslal na nepomucký trávník jedenáctku ve složení: Protivínský, Marek, Hodaň, Papáček, Pražák, Komanec, Lisý, Hrubý, Kohout, Jedlička a Spěváček. Na lavičce byli připraveni Gosza, Jandoš, Votípka a Vaník.

Domácí, povzbuzeni remízou z Kolovče, začali ostřeji. V 5. minutě poslala příkosická obrana malou domů a Protivínský nemohl hrát rukou. Bránící Lisý odkopl balón jen k domácímu útočníkovi a od branky zachránil Čechii odpískaný ofsajd. V 7. minutě zastavil další útok odkopem za brankovou čáru Hodaň a domácí kopali roh. Dorážku zblízka si sebral Protivínský. Hodil míč dopředu Spěváčkovi. Toho ale atakovali tři útočníci, a tak Spěváček vrátil míč před vlastní bránu. Protivínský musel znovu hrát nohou a nešťastně nastřelil domácího Miroslava Švece. Od něj se míč odrazil k nabíhajícímu Viktorovi, který ho dokázal přehodit a Nepomuk vedl 1:0.

Ve 12. minutě dostal Hrubý žlutou kartu za faul na Václava Švece, volný přímý kop střílel po zemi Voráček, ale Protivínský vyrazil míč za brankovou čáru. Následný rohový kop byl neškodný. Další šanci měli domácí v 18. minutě, kdy Protivínský skočil pro míč pod nohy Zajícovi a sebral mu ho. Ve 25. minutě se domácí radovali podruhé. Po Lisého střele z dálky, kterou domácí brankář Wallenfels chytil, následoval dlouhý výkop, který hlavou od půlící čáry prodloužil Miroslav Švec dopředu na Rouse. Přestože byli hosté přesvědčeni o tom, že se jednalo o ofsajd, nechal hlavní sudí Duda pokračovat ve hře. Rous se dostal až před příkosického golmana, který proti němu vyběhl, ale podklouzl a Rous zvýšil do prázdné brány na 2:0. Následovala žlutá karta pro příkosického Tomáše Marka za reklamaci neodpískaného ofsajdu. To však bylo naposledy, kdy se domácí diváci radovali za zvuku vítězné melodie.

Ve 30. minutě se do pokutového území domácích probil s balónem Hrubý. Ustál zatažení za dres a střelou z úhlu snížil na 2:1. Po rozehrání zlikvidoval na druhé straně Protivínský střelu Josefa Kalabzy. O chvilku později se dostal do šance Pražák, ale Wallenfelse nepřehodil.Ve 40. minutě po střele Zajíce zazvonila tyč příkosické brány. Na druhé straně hosté vybojovali roh a Papáček hlavou vyrovnal na 2:2.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva beze změn, ale už v 50. minutě domácí poprvé střídali, Valentu nahradil Vosyka. Střídání předcházel faul na Pražáka. Volného přímého kopu se ujal Jedlička, ale jeho rána z půlící čáry skončila v gólmanově náručí. V 56. minutě střídali poprvé hosté, trenér Pleticha poslal na trávník Jandoše místo Hrubého. Toto střídání se ukázalo jako rozhodující, protože nestárnoucí Jandoš v 65. minutě poslal hosty do vedení. Následovalo krušných 25 minut, ve kterých se domácí ze všech sil snažili obrátit výsledek ve svůj prospěch. Jejich urputná snaha se projevila i na tvrdosti hry. V 69. minutě dostal žlutou kartu Viktora. Následkovalo další domácí střídání, Pavel Kalabza nahradil Václava Švece. V 73. minutě trefil Rous břevno a o chvíli později si faulem za žlutou kartu pomohl kapitán Nepomuku Jindřich Švec. Nádledovalo poslední domácí střídání, Baran šel na trávník místo Voráčka. Také hosté vystřídali, Hodaň přenechal své místo Goszovi. Nepomučtí se rvali o každý balón a ještě přitvrdili hru. Následoval další nedovolený zákrok v podání kapitána Švece a druhá žlutá a následně i červená karta, takže domácí dohrávali posledních deset minut zápasu v početním oslabení. Příkosičtí ale dokázali odolat jejich závěrečnému tlaku a pracně vydřenou výhru si nenechali uniknout. V 88. využili taktického střídání, místo Jandoše nastoupil na poslední minuty zápasu Votípka. Po uplynutí řádné hrací doby přdal hlavní sudí Duda tři minuty, ale ani v nastaveném čase se domácí prosadit nedokázali. Příkosická Čechie tak odvezla z Nepomuku cenné tři body. V sobotu 22. března hostí Příkosice na domácím trávníku soupeře z Přeštic. Zápas začíná tradičně v 10.15 hodin.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 2
Celkem: 747967
Měsíc: 23375
Den: 358