Jdi na obsah Jdi na menu

Klatovy - Příkosice 2 : 2

Příkosice zaskočily favorita z Klatov a obraly ho o dva body

Příkosičtí už podruhé otáčeli zápas brankou v poslední minutě. O remíze rozhodl hlavou Lisý, Klatovy dohrávali v početním oslabení

 

Příkosice Po vysoké prohře v minulém zápase v Kolovči nevěřil na body z Klatov asi nikdo z fotbalových znalců. Hráči Čechie ale díky své bojovnosti nakonec uhráli remízu a brali i bonusový bod za pokutové kopy.

 

SK Klatovy 1898 Čechie Příkosice 2:2 (0:1), PK 1:4.

 

Na 180 diváků v Klatovech přihlíželo sobotnímu duelu krajského přeboru mužů. Zápasu domácích favoritů s příkosickou Čechií, které se v letošní podzimní části zatím příliš nedaří.

Zápas se odehrával ve svižném tempu a ani jednomu z týmů nechyběla bojovnost. V 10. minutě se dostal do slibné šance hostující Hodaň a po jeho střele Příkosičtí zahrávali dva rohové kopy za sebou. Ve 14. minutě po faulu na Bendla kopal přímý kop Prchlík. Bendl se pokusil naslepo dorazit míč do brány, ale jeho ráně chyběly centimetry.

Hosté ve vedení

V 18. minutě utekl po křídle Kotnauer a našel volného Bendla. Ten přihrál Papáčkovi, který se postaral o první branku utkání hosté vedli 0:1. Ve 29. musel trenér Pleticha realizovat první změnu v kádru. Zraněného Vlčka nahradil Kohout. Ve 36. minutě to zkusil Bendl z dálky, ale pouze přehodil svatyni SK 1898. O tři minuty později po závaru před příkosickou brankou nařídil hlavní sudí Stökl rohový kop pro domácí. Jeden z klatovských hráčů se ale přiznal k teči, a za svůj počin utržil potlesk od diváků. Před koncem první části hry po rohovém kopu hostí zahrozili Klatovští z rychlého protiútoku. I po něm následoval rohový kop, ale Protivínský střelu chytil.

Do druhého poločasu nastoupili hosté beze změny, Klatovy nasadily Šmejkala místo Jandy. V 50. minutě nastartoval Bendl přesnou přihrávkou Pražáka, ale jeho sólo přerušil pomezní sudí Kříž zvednutým praporkem. Při protiútoku se dostal před příkosickou bránu Sýkora, ale ukopl si míč přes nohu.

V 55. minutě se Pražák utrhl k dalšímu sólu a brankář Lorenc mu míč vypíchl v poslední chvíli. Při další akci to byl znovu Pražák, kdo dlouhým autem ohrozil klatovskou bránu. Následoval rohový kop hostů a vzápětí klatovský protiútok, který překazil Kohout. V 60. minutě vyběhl Protivínský až k pomezní čáře, kde odkopem zlikvidoval útočný nájezd domácích a Cihlář dostal žluté napomenutí za slovní komentář. O tři minuty později pak Stökl vytáhl i červenou kartu.

Červená pro Blažka

Domácí Blažek po souboji o míč dohrál Pražáka loktem do hlavy a musel do sprch! Vyloučení paradoxně nakoplo domácí hráče k lepšímu výkonu. V 66. minutě Šmejkal přehodil Protivínského a bylo vyrovnáno. O dvě minuty později se trefil Šmejkal znovu střelou k tyči a Klatovy vedly 2:1.

Příkosičtí se ale tentokrát nevzdali bez boje. V 71. minutě měl na kopačkách vyrovnávací gól Kohout, ale Lorenc mu míč vypíchl nohou. Také o deset minut později se Kohout trefil pouze do brankáře. V 83. minutě zlikvidoval Protivínský tutovou šanci Sýkory. Tlak hostí sílil úměrně s ubývajícím časem. V 86. minutě mířil po rohovém kopu Lisý hlavou vedle, ale při další standardní situaci v poslední minutě zápasu se mu podařilo překonat domácího brankáře hlavou a bylo znovu vyrovnáno.

Na penalty 1:4

Penaltový rozstřel byl již plně v režii našich vyslanců. V první sérii proměnil bez zaváhání Prchlík, ale domácí Cihlář přestřelil bránu. Následovaly platné pokusy Spěváčka i Kadlece. Ve třetí sérii zavěsil Komanec a domácí Šmejkal netrefil bránu. O rozhodující penaltu se zkušeně postaral Bendl, a tak si hosté odvezli z Klatov i bod navíc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 12
Celkem: 734045
Měsíc: 21505
Den: 712