Jdi na obsah Jdi na menu

Horažďovice - Příkosice

Čechii porazil v Horažďovicích střídající Petr Mičkal

Horažďovické prokletí Příkosičtí nezlomili ani tentokrát. Musí příště bodovat doma proti plzeňskému Rapidu v sobotu se začíná v 10.15

 

Příkosice O tom, že na horažďovickém trávníku se hráčům Čechie prostě nedaří, se mohli diváci přesvědčit v nedělním zápase 8. kola krajského přeboru mužů. Po osmdesáti minutách hry rozhodl dvěma slepenými góly střídající Petr Mičkal.

FK Horažďovice Čechie Příkosice 2:0 (0:0)

Poslední Horažďovice nastoupily do zápasu bojovně naladěné. Vyrovnaná spodní část tabulky dávala jasně najevo, že vítěz si výrazně polepší, a tak se na trávníku odehrával urputný boj, Na obou stranách předvedli kvalitní výkon brankáři a první poločas skončil díky jejich zákrokům bezbrankovou remízou.

Pražák bez boty

Ke kuriózní situaci došlo hned ve 4. minutě zápasu. Hostujícímu Pražákovi po šlapáku jednoho z horažďovických obránců rupla tkanička na kopačce a musel si v rychlosti půjčit botu od spoluhráčů. V 7. minutě mohly otevřít Příkosice skóre zápasu. Po Pražákově přihrávce od rohového praporku pálil těsně vedle Bendl. V 19. minutě se pro změnu mohli prosadit domácí. Brankář Macoun poslal míč na Kotrbu, který se ocitl před Vaníkem. Příkosický brankář střelu vyrazil a následoval rohový kop domácích. Po závaru se ještě Horažďovičtí pokusili o dorážku a střela z dálky lízla vzdálenou tyč Vaníkovy brány.

Další šanci, tentokrát v podání domácího Nauše, zastavil tělem Prchlík a dorážka po rohovém kopu mířila nad břevno. Ve 30. minutě zahrál domácí obránce rukou, ale Prchlíkův přímý kop skončil pouze ve zdi. Ve 35. minutě po rohovém kopu naskakoval na hlavičku domácí Michal Forman, ale minul a míč odkopl z dosahu horažďovických útočníků Papáček.

Kotnauer neproměnil

Ve 40. minutě vyběhl domácí brankář proti Kotnauerovi. Ten ho obešel, ale ukvapil se a střelu stihli obránci vykopnout z branky. Konec prvního poločasu byl plně v režii Horažďovic. Ve 43. minutě před Vaníkem skočil míč vystřelený z dálky a málem ho přeletěl. První u něj byl Janouškovec, ale trefil jen boční síť. Závěrečný přímý kop od rohového praporku po Pražákově faulu zneškodnil Vaník.

Do druhé části hry nastoupili domácí beze změny, v mužstvu Přikosic stáhl trenér Pleticha Kotnauera a místo něj postavil Ulbrika. Hned v začátku druhého poločasu neproměnil brankovou šanci Pražák, brankář Macoun dokázal jeho střelu zblízka vytěsnit vedle tyče. Plejáda neproměněných šancí pokračovala i v dalších 30 minutách. Domácí trenér Melka provedl v 70. minutě hned dvojí střídání, nastoupili Melka a Zdichynec a odešli Janouškovec a Vachuška.

O čtyři minuty později trefili domácí břevno a Lisý dostal žlutou kartu za faul na Nauše na polovině hřiště. Zraněný Nauš nemohl dál pokračovat ve hře a Melka ho nahradil Mičkalem.

Mičkal rozhodl

Toto rozhodnutí se ukázalo jako klíčový moment utkání. Mičkal se v 80. minutě prosadil po přímém kopu hlavou a bylo to 1:0. O dvě minuty později vystřelil na Vaníka Michal Forman. Papáček míč odkopl pouze k Mičkalovi, a ten nezaváhal. Zvýšil na 2:0 pro domácí. V následujících deseti minutách se už přes všechnu snahu Příkosickým nepodařilo výsledek zkorigovat. V 84. minutě stáhl Pleticha Pražáka a nahradil ho Markem. Před koncem řádné hrací doby provedli taktické střídání i domácí, Michala Formana nahradil Jakub Forman. Také Příkosičtí ještě vystřídali a na trávník se na poslední minuty podíval Šlajch, který nahradil zraněného Bendla. Ani ve dvou minutách nastavení se Příkosickým nepodařilo prorazit střeleckou smůlu a tak hlavní sudí Langmajer ukončil zápas za stavu 2:0.

Sestava Přikosic: Vaník, Hodaň, Papáček, Pražák (84. Marek), Komanec, Prchlík, Lisý, Kotnauer (46. Ulbrik), Burket, Bendl (90. Šlajch), Spěváček.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 10
Celkem: 734269
Měsíc: 21484
Den: 771