Jdi na obsah Jdi na menu

FO BANÍK STŘÍBRO - ČECHIE PŘÍKOSICE

 

   
      Počasí předvedlo další z krkolomných obratů a přes noci se z pozdního léta   stal podzimní den plný studeného lijáku. Sychravé počasí svědčilo bohužel spíš domácímu týmu. Trenér Vodrážka bojující stále s marodkou mužstva nemohl počítat s Peškem, Pletichou, Komancem a stoprocentně v pořádku nebyli ani Fiala a Vlček.
Základní jedenáctku tvořili: Protivínský, Krajdl, Prchlík, Papáček, Pražák, Nový, Fiala, Krystl, Lisý, Hrubý a Kohout. Na lavici náhradníků byli připraveni: Votípka, Štych, Jandoš a Vaník.
      Po prvních pěti minutách hry, kdy se zdálo, že půjde o vyrovnaný zápas, získali domácí převahu a zbytek první poloviny přehrávali jižany na celé čáře. Protivínský ve 14. minutě vyrazil střelu Ábela z volného přímého kopu. V 17. minutě po závaru ve vápně Dyk ranou z dálky orazítkoval levou tyč jeho brány. Následovaly dva rohové kopy domácích. Při druhém se Demjan a Ábel srazili v hlavičkovém souboji.
      Při následujícím útoku ve 22. minutě vyběhl Protivínský proti Ábelovi a zastavil domácího útočníka nedovoleným způsobem. Ábel faul ustál, obešel příkosického gólmana a otevřel skóre na 1:0 pro domácí. Protivínský navíc za svůj zákrok uviděl od hlavního sudího Schneidera žlutou kartu.
    Domácí byli při chuti, a tak musel Protivínský likvidovat jednu střelu za druhou. Ve 29. minutě za faul na půlce dostal žlutou kartu Hrubý. Po volném přímém kopu chytil příkosický brankář hlavičku Malého. Ve 34. minutě se domácí prosadili podruhé. Přetažený centr z pravé strany sklepl Zaoral hlavou Protivínskému do protipohybu a bylo to 2:0.
    Ve 36. minutě uviděl žlutou kartu domácí Průša za faul na Lisého.Ke konci první půle se hosté zmátořili. Ve 40. minutě vychytal Cipra střelu Kohouta. Ve 43. minutě se snažil střelecky prosadit Prchlík. Střelu z dálky domácí brankář neviděl, ale míč šel těsně vedle.
    Do druhého poločasu provedl trenér Vodrážka dvojí střídání. Na trávník se nevrátili Pražák a Krajdl, místo nich nastoupili Štych a Jandoš. Dle očitých svědků bylo i přes zavřené dveře slyšet, že příkosický trenér své svěřence nechválil. Jeho křik ale přinesl své ovoce a příkosičtí se vzchopili a bojovali ze všech sil.
     V 55. minutě chytil Cipra střelu Prchlíka, o chvíli později po závaru před domácí bránou střílel Krystl těsně vedle tyče. V 59. minutě se na hosty poprvé usmálo štěstí. Po faulu poslal Nový míč před bránu a odražený balón se napodruhé dostal ke Kohoutovi, který snížil na 2:1. V následující minutě kouzlil Protivínský, který nejprve vyrazil střelu Dyka a poté zlikvidoval ještě několik pokusů o dorážku. V 65. minutě uviděl Demjan žlutou za faul na Jandoše. Po rozehrání volného přímého kopu se mohl o vyrovnání postarat Štych. Míč se ale zastavil těsně před brankovou čárou a Cipra ho stihl sebrat. V 73. minutě domácí střídali, Hřebík přenechal místo Florusovi. O deset minut později střídala i Čechie, Votípka nahradil Hrubého. Vzápětí poslal Votípka míč Štychovi do sóla. Přestože byl pronikající Štych nedovoleně zastaven vevnitř velkého vápna, sudí neodpískal ani faul. Naopak, žlutou kartu dostal rozhořčený Štych. Hosté vyvinuli urputný tlak v touze po vyrávnání. Domácí se naopak snažili všemožně zdržovat hru. Mimo jiné i taktickým střídáním, které zdržoval Ábel. Když ani napodruhé nehodlal po signalizovaném střídání opustil trávník, uviděl žlutou kartu i on.
    V poslední minutě řádné hrací doby vyběhl Protivínský proti Malému, ale ten ho dokázal přehodit do prázdné brány na 3:1. Přestože t ím zhasla poslední naděje na remízu, bojovali příkosičtí do poslední chvíle. Ve druhé minutě nastavení kopali rohový kop. Do vápna se na hlavičku postavil i výborně chytající Protivínský. Právě on se při standardní situaci prosadil. Jeho hlavičku vyrazil Cipra na břevno, odtud se míč vrátil do vápna k nohám Lisého, který nezaváhal a upravil skóre zápasu na konečných 3:2.
     Příští týden hostí Čechie na domácím trávníku Bolevec. Zápas začíná v sobotu 24. září od 10,15 hodin.
 

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 9
Celkem: 733359
Měsíc: 21470
Den: 1258