Jdi na obsah Jdi na menu

FK Nepomuk - Čechie Příkosice 2:4

Na třetí zápas jarní části 1. A třídy vyrazila Čechie do Nepomuku. Vzhledem k tomu, že minulé vzájemné zápasy skončili vítězně pro Nepomuk, byla Čechie odhodlaná bojovat ze všech sil a soupeře pokořit. Trenér Vodrážka se rozhodl vyzkoušet v bráně druhého brankáře, Martina Wohlmuta, kterého má Čechie na „junior start“ z FC Rokycany. I když se jendnalo o jeho premiéru v 1. A třídě, podal výborný výkon a nemalou měrou se zasloužil o vítězství Čechie.
Začátek zápasu patřil Čechii, která prvních deset minut podnikala jeden útok za druhým. Její úsilí bylo korunováno úspěchem v desáté minutě, kdy pronikajícího Krajdla zastvili domácí ve   vápně pouze za cenu faulu zezadu. Krajdl upadl na brankáře Wallenfeise a hlavní rozhodčí Kopejtko nařídil pokutový kop, který Krystl s přehledm proměnil 0:1.
Ve 13. minutě střela domácích z dálky asi o 20 cm minula levou tyč Wohlmutovy branky.
V 17. minutě Krajdl po Pražákově přihrávce zvýšil náskok na 0:2.
O minutu později dostal domácí Racek žlutou kartu za faul na Pražáka. Ve 21. minutě domácí zahrozili opět střelou z dálky, těsně minula pravý horní roh Wohlmuthovy brány. Domácí kopali dva rohové kopy za sebou. Druhý zneškodnil hlavou Papáček. Ve 25. prostrčil Pražák do vápna míč na Lisého. Ten byl faulován, ale píšťalka hlavního sudího zůstala tentokrát němá. Ve 30. minutě zahrozili domácí, příkosický brankář jejich střelu v pádu chytil. Ve 36. minutě uviděl za faul na Kozáka žlutou kartu Štych. Do konce první půle se výsledek utkání neměnil.
      Do druhé poloviny hry nastoupili oba soupeři beze změn v sestavě. Ve 49. minutě dostal žlutou kartu za faul na Krajdla domácí Kozák. V 62. minutě fauloval Nový domácího Švece, volný přímý kop z úrovně velkého vápna Wohlmuth chytil. Další střelu domácích z brankové čáry odkopl Nový. V 67. minutě Čechie poprvé střídala, Kravařík nahradil Hrubého. O dvě minuty později vystřídali i domácí, Šindelářovo místo zaujal Slach, který se v téže minutě dostal do brajku a snížil skóre na 1:2. Domácí přidali citelně na aktivitě. Kalabzovu střelu zastavil Papáček. V 75. minutě střídala Čechie podruhé, Pražáka nahradil Šefl. V 77. minutě po útočném faulu na Papáčka střídali hosté potřetí, Krajdlovo post zaujal Votípka.
V 80. minutě se ocitlŠefl sám před nepomuckým brankářem, oba již v úhlu vedle brány, Šefl se snažil ležícího brankáře v pádu přeskočit. Hlavní rozhodčí přerušil hru, ale brankář Wallenfels neudržel nervy na uzdě a v přerušené hře kopl ležícího Šefl kolenem do hlavy. Po poradě s pomezním Kastlem uviděl od sudího Kopejtka červenou kartu. Domácí střídali, náhradní brankář Baroch nahradil Kalabzu.
V 81. minutě Šefl poslal dlouhou točeno střelu na Votípku, ten míč zpracoval a poslal do vápna Krystlovi. Po faulu na Krystla nařídil rozhodčí Kopejtko druhý pokutový kop proti domácím. Jeho exekuce se ujal Votípka a bez zaváhání upravil výsledek na 1:3. V 85. minutě přerušil rozhodčí hru za faul Čechie, ale Štych jeho píšťalku přeslechl a pokračoval v útoku. Za zakopnutý míč tak obdržel žlutou, a protože byla už druhá, tak i červenou kartu. Tím se počet hráčů srovnal na deset proti deseti. V následující minutě Čechie naposled střídala, Lukeš nahradil Krystla. Votípka vzápětí podržel míč u rohu velkého vápna, nahrál Komancovi, který byl sám před brankářem, ale Baroch jeho ránu robinsonádou chytil. Při protiútoku utekl po křídle Vosyka z rohu hřiště přihrál nabíhajícímu Slachovi a ten obstřelil Wohlmutha 2:3.
Domácí v závěru utkání vyvinuli neuvěřitelný tlak. V první minutě prodloužení po faulu na Vosyku brankář domácích kopal volný přímý kop z hranice velkého vápna – Wohlmuth střelu vyboxoval mimo bránu. Následoval rohový kop domácích, při kterém nepomucký gólman Baroch clonil Wohlmuthovi v bráně Čechie. Komanec odrazil ránu k domácímu Vosykovi, dorážku Wohlmuth chytil. Ve 3. minutě prodloužení za zákrok na Kozáka na polovině hřiště dostal Lukeš červenou kartu. Domácí brankář Baroch byl opět venku z brány, rozehrát volný přímý kop. Ve skumáži před brankou hostí se válel domácí Ticháček po Kravaříkovi, ale volný přímý kop kopali domácí z rohu velkého vápna. Komanec míč hlavou poslal k Šeflovi, ten s ním přeběhl za polovinu hřiště a trefil prázdnou bránu. Tím naposledy změnil výsledek utkání na konečných 2:4. Poté rozhodší Kopejtko utkání ukončil.
Sestava Čechie: Wohlmuth, Krajdl, Krystl, Štych, Papáček, Pražák, Komanec, Nový, Vlček, Lisý, Hrubý, náhradníci: Vaník, Šefl, Lukeš, Votípka a Kravařík.
 
Další utkání sehraje Čechie na domácím trávníku, kde se v sobotu 10. dubna od 16,30 hodin prvně představí VD Luby.
 
 
 

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 14
Celkem: 736636
Měsíc: 21568
Den: 770