Jdi na obsah Jdi na menu

FC Rokycany - Čechie Příkosice 2:3

 

Derby krajského přeboru mužů, zápas domácích Rokycan a hostující Čechie, byl zároveň zajímavý i tím, že byl i soubojem dvou bratrů. Poprvé za celou svou fotbalovou kariéru se proti sobě postavili v roli soupeřů rokycanský Matěj Spěváček, a jeho starší bratr Jakub, hrající za Příkosice. 
FC Rokycany B - Čechie Příkosice   2:3 (0:2)
 
O první střelu na bránu se postarali ve 3. minutě domácí. Blecha poslal míč na křídlo Spěváčkovi a ten vypálil z úhlu. Jeho střela vypadala neškodně, ale míč nakonec orazítkoval spojnici tyče a břevna. V 10. minutě vybojoval na půlce míč domácí kapitán Tobrman. Poslal ho Cibulkovi a ten našel v malém vápně Černého. Černý předvedl ukázkový taneček před příkosickou obranou a nakonec vystřelil z úhlu podle brány. Kořínek stojící půl metr před bránou ale na dorážku nedosáhl.
O minutu později udeřilo na druhé straně. Kohout poslal přihrávku po lajně Spěváčkovi, ten vrátil balón zpět nabíhajícímu Bendlovi. Rokycanský Spěváček se mu pokusil míč vypíchnouskluzem, ale minul. Bendl vystřelil a krásnou střelou z dálky překonal Vrbu v rokycanské bráně na 0:1.
Ve 14. minutě zkusil z dálky nachytat Protivínského Kořínek. Příkosický brankář míč neudržel v rukavicích, a tak následoval rohový kop domácích. V 18. minutě zkusil střelu z dálky Hodaň, ale Vrba měl míč pod kontrolou. Při protiútoku zastavil Lisý faulem Černého a Kořínkovo volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti mířil vedle tyče. Ve 23. minutě po dlouhém výkopu sklepl Abrt nešťastně míč na nohu Kohoutovi, ten poslal přihrávku Spěváčkovi, který vystřelil z rohu velkého vápna. Jeho střelu tečoval hlavou Kotnauer, ale Rokycany zachránila tyč. Ve 25. minutě Blecha skočil Pražákovi na stojnou nohu, ale hlavní sudí Štokl něchal hrát. Do sóla se utrhl Černý, který prošel přes Komance, jenže Protivínský výborným zákrokem vykopl jeho střelu zblízka. Na druhé straně se do brankové šance dostal Spěváček, který naskakoval na hlavu po Kotnauerově střele z úhlu, ale i on míč minul.
Příkosičtí měli v první části hry díky své bojovnosti mírnou převahu a tu potvrdili ve 34. minutě. Kohout vyvezl míč z vlastní poloviny, narazil si se Spěváčkem, ten mu míč vrátil a Kohout z rohu pokutového území překonal Vrbu na 0:2. Dvoubrankový náskok Příkosičtí udrželi až do konce prvního poločasu.
Do druhé části hry nastoupili hosté beze změny v sestavě. Domácí vystřídali, místo Blechy nastoupil Bron. Ve 49. minutě se po Hodaňově přihrávce zkusil střelou z dálky prosadit Jakub Spěváček. O minutu později fauloval Abrt Lisého. Volný přímý kop tečoval Hodaň, ale rohový kop příkosických vyšel naprázdno. v 52. minutě udělal rokycanský trenér Hudeček změnu na postu brankáře, Vrbu nahradil Wohlmuth. Po rozehrání utekl s míčem po křídle Černý, přihrál do rohu hřiště Cibulkovi. Ten mu míč vrátil na roh pokutového území, odkud ho Černý prostrčil Abrtovi. Tomu zezadu vypíchl balón Pražák a domácí se právem dožadovali penalty. O dorážku se pokusil ještě Kořínek, ale Protivínský míč chytil. Příkosickým na velké hrací ploše začaly pomalu docházet síly, naopak domácí Rokycany zesílily tlak. V 53. minutě prostrčil Černý přihrávku Vrbovi, který snížil střelou z rohu šestnáctky na 1:2. V 57. minutě fauloval Kohout před pokutovým územím Černého. Kořínek zkusil z volného přímého kopu poslat centr na vysoké spoluhráče, ale neúspěšně. V 60. minutě vybojoval míč Hodaň. Nahrál zpátky Pražákovi, ten mu ho vrátil do ulice. Domácí Spěváček se Hodaně pokusil neúspěšně zastavit skluzem. Hodaň ale dokázal nadskočit a pokračoval na půlku domácích. Přihrál Bendlovi. Ten vystřelil, Wohlmuth si sice na střelu sáhl, ale míč ho přeletěl a o zem se odrazil do prázdné brány a bylo to 1:3. Příkosičtí se ale z dvoubrankového náskoku neradovali dlouho. V 63. minutě zastavil Komanec nedovoleně Cibulku. Volný přímý kop ze vzdálenosti dvou metrů od hranice pokutového území v podání Matěje Spěváčka skončil přesně na noze volného Tobrmana, který se nemýlil a znížil opět jen na rozdíl jedné branky. Hned v další minutě zneškodnil Protivínský střelu Černého a Rokycany kopaly dva rohové kopy za sebou. V 76. minutě pro
vedl trenér Pleticha první střídání, Votípka nahradil Hodaně. V hektickém závěru ubránili hosté své těsné vedení jen díky obrovskému nasazení. V 82. minutě se znovu střídalo, místo vyčerpaného Kotnauera nastoupil Šlajch. Rokycanští do poslední chvíle napadali příkosickou bránu. Před koncem řádné hrací doby dostal Votípka žlutou kartu za zakopnutý míč. V nastaveném čase příkosičtí ještě jednou střídali, Votípku nahradil Šefl. Zápas končil rohovým kopem domácích, při kterém míč do bezpečí nadvakrát odhlavičkoval Lisý. Poté hlavní sudí Štekl ukončil zápas.
Hráči Čechie si po dlouhé době mohli po zápase zazpívat svůj vítězný pokřik. V sobotu je pak čeká na domácím hřišti nelehký soupeř z Chotíkova. Zápas začíná tradičně v 10,15.
Sestava Rokycan: Vrba (52. Wohlmuth), Jícha, Spěváček, Hlavsa, Abrt, Blecha (46. Bron), Tobrman, Kořínek (61. Korelus), Cibulka, Černý, Vrba
Sestava Příkosice: Protivínský, Hodaň (76. Votípka 91. Šefl), Papáček, Pražák, Komanec, Lisý, Kotnauer (82. Šlajch), Kohout, Burket, Bendl, Spěváček
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 2
Celkem: 747967
Měsíc: 23375
Den: 358