Jdi na obsah Jdi na menu

ČECHIE PŘÍKOSICE - FK HOLÝŠOV

Zápas 6. kola FINCENTRUM KPM – Čechie Příkosice – FK Holýšov se odehrával ve znamení babího léta. Přibližně dvě stovky diváků byly svědky zajímavého a napínavého fotbalového utkání. K jeho řízení byl určen hlavní rozhodčí Radek Krutina, na čarách mu asistovali Vladimír Čermák a Petr Komanec.
    Trenér Vodrážka měl díky značné absenci hráčů základního kádru poměrně nesnadný úkol. V sestavě chyběli zranění Štych, Lukeš a Vlček, pracovně zaneprázdněn byl Pešek a k dispozici nebyl ani potrestaný Krajdl.
Čechie nastoupila k utkání v této sestavě: Protivínský, Krystl, Papáček, Pražák, Komanec, Nový, Fiala, Votípka, Lisý, Hrubý a Kravařík. Na lavičce byli připraveni Šefl, Benetka, Kotnauer a Vaník.
    Před začátkem utkání starosta obce Jan Krhoun předal do rukou kapitána domácích Komance pohár, který nechala obec zhotovit jako dík za postup Čechie do KPM.    
    Zápas začali domácí bojovněji. Již ve 4. minutě měl šanci skórovat po rohovém kopu Lisý, jeho hlavička jen o několik centimetrů minula bránu. V 8. minutě se po nešetrném střetu s protivníkem zranil domácí Kravařík. Hosté měli šanci v 11. minutě, kdy po levém křídle utekl Schamberger. Jeho centr před bránu z velkého úhlu přeletěl až do autu. V přerušené hře byli domácí nucení střídat, místo zraněného Kravaříka dostal šanci mladičký Kotnauer a nutno říct, že předvedl velmi kvalitní výkon.
    Ve 13. minutě byl kousek od středového kruhu faulován Papáček. Jeho následný volný přímý kop našel Fialu, ten centroval míč na Votípku, který se ve skluzu levou nohou trefil k  tyči Freiovy brány 1:0.
     V 17. minutě se dostal do šance Pražák, jeho sólový nájezd na bránu likvidoval holýšovský brankář až v leže. Následoval rohový kop domácích, odražený balon se dostal ke Krystlovi, jeho střelu z dálky ale brankář chytil. Při protiútoku hostí uviděl domácí Kotnauer žlutou kartu za zákrok na Multruse. Ve 25. minutě pro změnu za faul na Krystla dostal žlutou kartu hostující Beneš. Ve 27. minutě se snažil z úhlu pálit Pražák. Následovala další žlutá karta pro hosty, tentokrát Panuškovi  za nedovolené zastavení Fialy na půlce hřiště.
     Ve 29. minutě se skóre měnilo podruhé. Opět po Papáčkově volném přímém kopu posunul Votípka míč za sebe na Pražáka, ten našel Kotnauera, který se neomylně trefil za Freiova záda, 2:0.
    Do konce první půle uviděl žlutou kartu ještě hostující Lukáš. Hosté měli šanci upravit skóre z volného přímého kopu od hranice velkého vápna. Brankář Protivínský střelu Panušky vyboxoval, k míči se dostal Kotnauer, utekl s ním po křídle a nahrál Pražákovi. Ten vybojoval rohový kop. Další šanci měla Čechie ještě ve 40. minutě, kdy po faulu na Pražáka a volném přímém kopu trefil Lisý hlavou pouze síť brány z hora. První poločas končil krásnou akcí hostí, kdy se po kombinaci ve středu hřiště uvolnil Panuška. Domácí Protivínský proti němu vyběhl až na hranici velkého vápna a jeho střelu bezpečně zneškodnil. Do šaten se odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.
     Do druhé poloviny hry domácí nastoupili ve stejné sestavě, hosté střídali, Hrádek nahradil Beneše. Také druhou polovinu hry zahájili domácí bojovněji. Tlak trval minimálně deset minut a dokázal soupeře zmrazit. Do šance se dostali až v 58. minutě, kdy Panuškovu střelu zlikvidoval ukázkovou robinsonádou výborný Protivínský. Následný rohový kop zneškodnil hlavou Papáček. V 60. minutě přišly dvě šance domácích za sebou, nejprve Krystlův centr minul jen o centimetry hlavu nabíhajícího Votípky, vzápětí se po křídle utrhl Pražák, brankář Frei vyrazil balón před sebe, k němu se propasíroval Fiala a přihrál zpět na Krystla. Jeho střela z dálky však  neměla potřebnou razanci.
    V 67. minutě hosté střídali, Lukáše nahradil Hamerník. Hosté se nechtěli smířit s prohrou a přitvrdili hru. V 71. minutě měli dvě šance z rohu hřiště, první uklidil do autu Pražák, druhou Nový. Třetí pokus o ohrožení domácího brankáře skončil v ofsidu. Následovalo další střídání hostí, Vrba nastoupil místo Schambergera. O dvě minuty později uviděl žlutou kartu Hamerník za faul na Krystla. V 76. minutě opět zahrozili domácí, po Pražákově autu pálil na bránu Fiala, odražený míč se vedle tyče snažil propasírovat Votípka, ale Frei vytěsnil prostor svým tělem. V 79. minutě hosté střídali naposledy, Jeniš uvolnil post Bíbovi. Také Čechie střídala, v 82. minutě nastoupil místo Votípky Šefl. Před koncem utkání provedl trenér Vodrážka ještě dvě taktická střídání, hřiště postupně opustili Pražák a Kotnauer, místo nich nastoupili Vaník (netradičně na post útočníka) a Benetka. Největší šanci měli hosté v poslední minutě hrací doby, kdy nabíhající Bíba pálil mimo dosah brankáře Protivínského. Do jeho střely se obětavě vrhl Nový a odrazil ji tělem do bezpečí. Po dvou minutách nastavení ukončil hlavní sudí Krutina zápas za stavu 2:0 pro domácí.
K dalšímu zápasu se Čechie chystá za těžkým soupeřem do Stodu. Upozorňujeme všechny fanoušky, že úřední začátek utkání je již v 16,30 hodin.
 

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 4
Celkem: 747592
Měsíc: 24224
Den: 463