Jdi na obsah Jdi na menu

ČECHIE - SK SLAVIA VEJPRNICE

 

     Sobotní sychravé dopoledne bylo v Příkosicích svědkem už 13. kola KPM Fincentrum. Domácí zde hostili čtvrtého v průběžné tabulce – SK Slavii Vejprnice.
     Trenér Vodrážka poslal na trávník jedenáctku ve složení Protivínský, Votípka, Papáček, Pražák, Komanec, Nový, Prchlík, Fiala, Lisý, Kohout a Pleticha. Na střídání byli připraveni Krajdl, Pešek, Lukeš, Vlček a Vaník.
     Hosté začali zostra a už ve 2. minutě musel v domácí bráně zasahovat Protivínský. O minutu později házeli hosté aut a Pražák hlavou z brankové čáry odvrátil střelu Mareše. Domácí měli první gólovou šanci v 5. minutě, když Kohout sebral míč na půlce a přihrál Prchlíkovi. Ten střílel v rohu velkého vápna a jeho střela minula levou tyč Slováčkovy brány. Vzápětí přihrál Votípka míč Pražákovi ale ten trefil jen ležícího gólmana. V 10. minutě zahrávali hosté první rohový kop, který Protivínský chytil. Další závar před domácí bránou vyřešil opět hlavou Pražák a dorážku odkopl od brány Prchlík. V 11. minutě se hostující Vnuk zranil v souboji s Prchlíkem a musel být ošetřován. Ve 22. minutě fauloval Pražák Hellera a k volnému přímému kopu se postavil Paul. Protivínského však neohrozil. Z protiútoku se uvolnil s míčem Fiala, dostal se až k velkému vápnu kde proti němu vyběhl brankář Slováček. Míč se odrazil k Votípkovi, který obloučkem zavěsil do prázdné brány na 1:0.
      V rozmezí 27. a 28. minuty měl nejprve šanci přidat další branku Prchlík, ale míč mu při otočce skočil. Následoval velký závar před bránou hostů, ze kterého nakonec pálil z dálky Papáček. Následoval rohový kop domácích, který brankář vyboxoval do pole. Při dalším nájezdu na vejprnickou bránu zůstal ležet Prchlík, naštěstí ale mohl po chvíli pokračovat ve hře. Ve 34. minutě fauloval Fiala u hranice velkého vápna. Rozehraný signál hostí překazil Kohout. Z protiútoku se dostal do šance Fiala, který běžel sám na brankáře. Vystřelil však zbytečně brzy a míč proletěl těsně vedle pravé tyče.
     Ve 41. první minutě házel Pražák dlouhý aut na který skákali ve hlavičkovém souboji Votípka a Lisý. Votípka míč tečoval a Lisý ho obloučkem hlavou poslal za Slováčkova záda. Zvýšil tím náskok domácích na 2:0.
     Po rozehrání zlikvidoval Protivínský střelu z dálky a Heller do něj v bráně naskočil. Následoval Marešův faul na Papáčka na půlce. Volný přímý kop Nového Lisý hlavou poslal vedle. Ve 44. minutě uviděl hostující Rada od hlavního sudího Malinčáka žlutou kartu za faul na Pražáka. V poslední minutě se ještě srazili Nový s Horou a míč skončil v autu. Po Pražákově autu a závaru před vejprnickou bránou ukončil sudí první poločas.
     Do druhého poločasu nastoupili oba týmy beze změn v sestavě. Hosté začali tlakem. V 51. minutě zahráli hosté na půlce rukou. Následovala rychlá Votípkova rozehrávka na Pražáka, ale Slováček chytá. V rozmezí 54. a 55. minuty kopali hosté dva rohové kopy, ale oba vyšly naprázdno. Následovala žlutá karta pro hostujícího Vnuka za komentář k výkonu rozhodčích. V 57. minutě házel Pražák aut až před bránu, gólman Slováček vyběhl z brány, míč se dostal k Papáčkovi, který z dálky mířil vedle. V 58. minutě hosté poprvé střídali, Boukal nahradil Puhlovského. V 61. minutě se s míčem utrhl Kohout, střílel z těžkého úhlu těsně vedle tyče. Další Kohoutovu střelu vykopli hosté do autu. V 62. minutě kapitán hostí Rada upadl a Vnuk kopal volný přímý kop ze 40 metrů. Protivínský jeho střelu chytil ve výskoku. V 64. minutě postihla Votípku křeč a trenér Vodrážka nařídil střídání, místo Votípky nastoupil Krajdl. V 66. minutě měl velkou šanci Krajdl. Papáček mu sklepl míč ze vzduchu, Krajdl přehodil obránce ale dostal loktem do obličeje a tak nevystřelil. Z protiútoku Protivínský vychytal Hellera. V 70. minutě měl Krajdl další šanci, ale byl zezadu stažen za ruku, sudí nechal domácím výhodu, ale Krajdlova střela neměla potřebnou razanci, aby Slováčka ohrozila. V 72. minutě protáhl Protivínského svojí střelou Boukal. Rohový kop odkopl z brankové čáry Pražák. Následovala střela z dálky a další rohový kop hostí, tentokrát z druhé strany. Další střela z dálky na domácí bránu mířila vedle. V 74. minutě hosté podruhé střídali, odešel Grätsch a nastoupil Křen. V 76. minutě srazil Hora Protivínského a uviděl od hlavního sudího Malinčáka žlutou kartu. Hosté se rozhodně nechtěli vzdát bez boje a zápas byl velmi vyrovnaný. V 79. minutě utekl po lajně domácí Krajdl, u vápna přihrál Kohoutovi a ten trefil pravou tyč vejprnické brány. Následoval protiútok hostí, jejich rohový kop, který nakrátko rozehráli Šámal s Hellerem a po závaru ve vápně vystřelil z dálky Havránek, který snížil vedení domácích na 2:1-
Po rozehrání našel Krajdl volného Papáčka, jeho střela orazítkovala spojnici tyče a břevna.
Závěrečný tlak Vejprnic v touze po vyrovnání se domácím podařilo rozbít i díky taktickému střídání. Nejprve v 86. minutě nastoupil Vlček místo Pražáka. V 89. minutě vystřídal trenér Vodrážka Lukeše za Krajdla. V 90. minutě dostal žlutou kartu domácí Kohout a domácí střídali naposledy. Pešek se vyměnil s Lukešem. Po uplynutí jedné minuty nastavení ukončil sudí Malinčák zápas za stavu 2:1 pro domácí.
      Příští sobotu, tedy 12. listopadu jede Čechie na zápas do Přeštic. Začátek utkání je ve 14 hodin.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 13
Celkem: 736787
Měsíc: 21679
Den: 800