Jdi na obsah Jdi na menu

Čechie - Klatovy 1:3 (0:0)

 Po vyrovnaném prvním poločase, který skončil bezbrankovou remízou se diváci v Příkosicích ve druhém dějství dočkali čtyř branek. Na první klatovskou trefu domácí odpověděli hned  v následující minutě po rozehrání. Dvoubrankový náskok ze 76. minuty už ale dotáhnout nedokázali, a tak tři body putují do Klatov.

 TJ Čechie Příkosice - SK Klatovy 1898     1:3   (0:0)

 Do Příkosické brány se tentokrát postavil Pavel Vaník a hned v páté minutě měl plné ruce práce, když ho střelou zblízka zkusil nachytat Rejthar. Na druhé straně se dostal s míčem před bránu Pražák a pak následovaly dva rohové kopy domácí Čechie. O dorážku se ještě pokusil z dálky Kohout. Ve 14. minutě sebral klatovský brankář Herman se štěstím míč z nohy útočícímu Spěváčkovi na hranici šestnáctky. V první části hry měli domácí herní převahu. Jejich útočným nájezdům ale chyběla přesnější koncovka. Ve 23. minutě mířil Kotnauer hlavou těsně vedle tyče. Ve 29. minutě zahrál rukou hostující Procházka rukou a Marek Jedlička prostřelil obranou zeď. Míč se ale zpomalil a Herman ho dokázal sebrat dřív, než se k němu dostal dobíhající Lisý. Ve 38. minutě uviděl hostující Kadlec žlutou kartu za loket Goszovi. Kotnauer zaútočil po křídle ale o míč přišel a rychlý protiútok Klatov byl zastaven praporkem pomezního sudího Jandy. Před koncem prvního poločasu po  závaru před domácí bránou zůstal ležet otřesený Kadlec a klatovský kapitán Meszáros dostal žluté napomenutí za řeči. V poslední minutě ještě zahrávali domácí volný přímý kop po faulu na Lisého. Papáčkova střela ale skončila jen v rukavicích brankáře Hermana. 

Do kabin se odcházelo za stavu nula nula.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva v původní sestavě. Hned ve 46. minutě vybojoval Lisý rohový kop. Po skrumáži před klatovskou bránou zůstal u brankový čáry ležet zraněný Meszáros, ale po ošetření pokračoval ve hře. V 50. minutě dostal Marek Jedlička žluté napomenutí za nedovolený zákrok a Vaník po volném přímém kopu zažil nepříjemný závar před vlastní bránou. Tentokrát ještě klatovští míč za jeho záda propasírovat nedokázali. O chvíli později se po křídle utrhl  Páleník, který dostal přihrávku na hranici ofsajdu. Stíhali ho Komanec a Lisý. Dokázali ho sice vytěsnit ze střeleckého úhlu, ale Páleník v poslední chvíli stihl nahrát zpět volnému Harantovi, který poslal míč Vaníkovi do protipohybu. Klatovy vedly v 53. minutě 1:0. O dvě minuty později ale  prostrčil  Spěváček míč Jedličkovi mezi dva útočníky. Jedlička obešel brankáře  a nerušeně poslal míč do prázdné brány. Bylo vyrovnáno.

Další šanci zvýšit průběžné skóre měli domácí v 59. minutě po rohovém kopu. Jeden z obránců ale dokázal míč vykopnout z brankové čáry. V 62. minutě směřoval  klatovský Jenda centr na hlavu Páleníka, ale Lisý ho přehlavičkoval.

V 65. minutě domácí poprvé střídali, Miroslav Jedlička nastoupil do útoku místo indisponovaného Kotnauera. O dvě minuty později ohrozil klatovskou bránu nadvakrát Spěváček. Následovalo další domácí střídání, místo Goszy šel na trávník Hodaň. Pražák hodil dlouhý aut od rohového praporku a Matějka zahrál na hranici šestnáctky rukou. Ale hlavní sudí Šimek neodpískal ani následný útočný faul na Lisého a hosté se díky tomu dostali do přečíslení. Vaník vyrazil střelu z úhlu nešťastně na nohu nabíhajícího Páleníka a Klatovy vedly 2:1. V 70. minutě si řekl o střídání hostující brankář Herman a do brány místo něj nastoupil  František Lorenc. O čtyři minuty Klatovy podruhé, Blažek nastoupil místo Páleníka. V 77. minutě ztratil Pražák balón při rozehrávce u vlastního pokutového území a Győrgy přidal pojistku v podobě třetí branky. Přestože i tentokrát nasadili domácí k závěrečnému finiši, přes klatovskou obranu se jim probít nepodařilo. Trenér Jakš nahnal cenné minuty dvojím taktickým střídáním. V první minutě nastavení ještě Pražák fauloval Kadlece a hosté trefili bránu v přerušené hře. Rozhodčí nechal hosty zahrávat volný přímý kop a Papáček a Miroslav Jedlička dostali po žluté kartě za nesouhlasný komentář. Po dvou minutách nastavení ukončil hlavní sudí zápas za stavu 3:1 pro Klatovy.

V dalším kole zajíždí Čechie v neděli 20. dubna do Domažlic za rezervou Jiskry. Zápas začíná v 17 hodin. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 9
Celkem: 736691
Měsíc: 21607
Den: 770