Jdi na obsah Jdi na menu

ČECHIE - RAPID 6 : 3

Hodnocení zápasu + článek

Branky : Pešek 2 , Spěváček , Štych , Papáček , Herák

Sestava   :         Vaník

Nový      Pleticha      Lisý       Komanec

Korecký     Papáček     Spěváček     Štych

         Pešek                 Kotnauer

50´Herák

66´Jandoš

78´Vlček , Sedlák , Krajdl

Tak devět branek se musí líbit skoro každýmu divákovi a tak trochu i trenérům, takže nakonec vcelku spokojenost . Samozřejmě všichni víme , že to rozhodně nebylo ideální a dostat tři góly doma od Rapidu není rozhodně na pochvalu . Když jich dáme ale 6 , není co řešit . Musíme si však zase z toho vzíti do příštího zápasu ponaučení a dozadu hrát rozhodně lépe . Víte totiž stejně jako já , že normálně se na jeden gól pořádně nadřeme a že nejsme zrovna tým plný van Nistelrojů, nebo Huntelárů , takže pochybuju , že když na eskáčku dostaneme 3 banány, že budeme úspěšný .  A že je fajnej každej bod vám nemusím připomínat , ještě v živé paměti mám závěr loňského přeboru , kdy jsme nebodovali 5x za sebou a to samé se nám klidně může stát znovu a potom se ty nahrané body mimořádně hodí . Takže hlavu nahoru , frňáky dolů a v neděli se popereme o další korálky , protože takhle rozehranou soutěž jsme neměli snad ještě nikdy a v žádné soutěži počínaje okresním přeborem . Bylo by fajn přezimovat tam kde jsme , protože by ta zima byla podstatně teplejší .

 

Diváci desátého kola krajského přeboru mužů byli v Příkosicích svědky hned devíti gólů. Po vyrovnané první půli nakonec domácí přesvědčivě zvítězili rozdílem tří branek.
Domácí nastoupili k zápasu v sestavě: Vaník, Pleticha, Korecký, Štych, Papáček, Komanec, Pešek, Lisý, Kotnauer, Nový a Spěváček, náhradníky byli Herák, Jandoš, Krajdl, Vlček, Sedlák a Protivínský.
Po úvodním hvizdu hlavního sudího Kračmera dostali domácí studenou sprchu. Po dvaceti vteřinách hry se Peroutka namotal do Pletichovi střely, sebral míč a domácí se zachraňovali odkopem do autu u vlastní brány. Po jeho vhození se k míči dostal Harmády, Vaník jeho střelu vykopl rozštěpem, ale neobsazený Harmády se dostal k dorážce a poslal svojí trefou hosty do vedení. Domácím se podařilo rychle oklepat a již v 5. minutě odpověděli vyrovnávacím gólem. Po Štychově centru dorazil míč hlavou za Štruncova záda Pešek.
Ve 14. minutě padla první žlutá karta, potrestaným byl hostující Buček, který nedovoleně atakoval Papáčka. V 18. minutě hosté zahrávali roh, k odraženému míči se dostal Švejda, ale jeho střelu urazil Pešek. Vzápětí Vaník úspěšně vyboxoval nebezpečnou točenou střelu z dálky. Další roh hostí byl neškodný.
Ve 22. minutě uviděl za zákrok na Koreckého žlutou kartu Fleissig. O chvíli později neubrzdil Štych náběh k bráně a přeletěl přes gólmana Štrunce. Naštěstí se při ošklivě vypadající srážce nikdo nezranil. Další žlutá karta padla na vrub hostujícího Čupalky, který fauloval Papáčka.
    Ve 32. minutě chtěl Čupalka překazit další útok Čechie a tečoval balón hlavou. Brankář Štrunc to nečekal a nestihl se vrátit, míč se mu za zády dokutálel do brány a bylo to 2:1. Také hosté dokázali svoji chybu rychle odčinit. Po rozehrání se dostali před domácí bránu, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval Harmády a svoji druhou trefou vyrovnal na 2:2.
    Domácí v této fázi hry měli převahu a hrálo se především na polovině Rapidu. Po závaru před bránou se hosté ubránili za cenu zalehnutí míče jedním z obránců. Hlavní sudí nařídil nepřímý volný kop, který domácí zahrávali asi ze vzdálenosti dvou metrů od brány. Štych přistrčil míč Pletichovi, ale brankář Štrunc střelu dokázal vytěsnit. Ve 40. minutě dostal žlutou kartu za faul na Komance Brabec. O minutu později hosté zatavili faulem pronikajícího Spěváčka. Ten potom kopal volný přímý kop asi ze 30 metrů a krásnou točenou střelou přes zeď zvýšil na 3:2 pro domácí. Hosté se ale nevzdali a v posledních vteřinách 45. minuty se Harmády dělovkou z dálky postaral o hattrick a zároveň i o vyrovnání na 3:3.
Do druhého poločasu hosté provedli dvojí střídání, Poláček a Hucl nastoupili místo Brabce a Peroutky. Domácí kádr zůstal beze změny. Hned ve 47. minutě se mohl podruhé prosadit Pešek, brankář Rapidu byl venku z brány, ale střele chyběla potřebná rotace a míč minul tyč. Další šanci měl po Papáčkově dlouhém autu Štych, ale ani on netrefil. V 52. minutě se na hranici velkého vápna srazil Kotnauer s jedním z obránců a opustil hřiště na nosítkách. Místo něj musel do hry Herák. V 60. minutě neudržel nervy na uzdě Čupalka, za své jednání uviděl druhou žlutou a oslabil tak svůj tým předčasným odchodem do šatny. Domácí poté podruhé vystřídali, místo Spěváčka nastoupil Jandoš. V 65. minutě neproměnil šanci Papáček, když z malého vápna přestřelil bránu. I on svoji chybu o chvíli později napravil a v 68. minutě opět poslal domácí do vedení na 4:3. Ve druhé půli měli domácí již naprostou převahu ze hry. V 72. minutě po rohovém kopu poslal Jandoš míč na zadní tyč, odkud na 5:3 zvýšil hlavou Pešek. V 74. minutě byli diváci svědky další krásné akce. Lisý poslal míč Papáčkovi, ten uličkou na Heráka, který ale mířil těsně vedle tyče. V 76. po dalším domácím rohovém kopu vyrazil brankář Štrunc míč na hranici velkého vápna, odkud se z voleje trefil pod břevno Herák. V 80. minutě provedli domácí trojí střídání, odešli Pleticha, Pešek a Komanec, nastoupili za ně Sedlák, Krajdl a Vlček. Také hosté vystřídali, autor hattricku Harmády přenechal své místo Morávkovi.
    Další branku mohli příkosičtí přidat ještě v 82. minutě, kdy poslal Papáček balón do vápna Jandošovi. Ten vymotal přítomné obránce, ale brankář Štrunc míč chytil. Těsně před koncem utkání se ještě žlutilo. Nejprve uviděl kartu za zakopnutý míč Jandoš, potom za faul ještě Sedlák. Po nastavení jedné minuty ukončil hlavní sudí zápas za stavu 6:3 pro domácí.
   V jedenáctém podzimním kole hraje Čechie zápas na hřišti SK ZČE v Plzni. Zápas začíná v neděli 21. října od 14,30 hodin.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 15
Celkem: 740229
Měsíc: 23971
Den: 1269