Jdi na obsah Jdi na menu

BANÍK ZBŮCH - ČECHIE PŘÍKOSICE 1:3 (1:2)

Závěrečný zápas 1. A třídy ve kterém šlo o lámání chleba zvládli hráči Čechie se ctí. Bojovné utkání bylo až do 20. minuty naprosto vyrovnané, šance na branku byly střídavě na obou stranách. Chvílemi se však zdálo, že povinnost uhrát alespoň jeden bod svazovala příkosickým nohy.
 K první změně výsledku došlo ve 20. minutě, kdy domácí neopatrně zahráli malou domů. Brankář Vaska vysoký míč dokázal pouze přizvednout nad břevno, odkud se dostal zpět před bránu k Hrubému, který ho dorazil do prázdné brány a bylo to 0:1.
Hned v následující minutě měl po Votípkově přihrávce Hrubý druhou šanci, pálil ale nad břevno. Ve 26. minutě obral Papáček útočníky domácích o míč, prokličkoval s ním až k půlící čáře, ale přihrávka na nabíhajícího Pražáka mu díky podklouznutí nevyšla přesně. Ve 28. minutě ranou z dálky od postranní čáry překvapil domácí Pfeifer brankáře Wohlmutha a vyrovnal krásnou střelou k tyči na 1:1.
Ve 32. minutě uviděl Komanec žlutou kartu za faul na Fořta. Následoval volný přímý kop a závar před Wohlmutovou brankou vyřešil odkopem do autu Hrubý.
O dvě minuty později se k míči dostal Votípka, z půlky hřiště s ním proběhl až do šestnáctky, oklamal brankáře Vasku naznačenou přihrávkou a následně ho z malého vápna obhodil do prázdné brány a bylo to 1:2.
Ve 39. minutě se v gólové šanci ocitl ještě Krajdl, utekl po křídle, obešel obránce Papa, výborný Vaska mu ale v poslední chvíli sebral míč z nohy. Vzápětí následovala obrovská šance domácích. Schejbal se sám dostal za obranu hostí, naštěstí pro ně si míč na poslední chvíli sám ukopl a vystřelil až z těžkého úhlu.
Do konce první půle se skóre již neměnilo.
Do druhého poločasu nastoupili hosté beze změny v sestavě, domácí provedli dvojí střídání, Kubíček a Janeček nahradili Fořta a Papa. Také v druhé půlce byl k vidění oboustranně bojovný výkon, který byl však poznamenán nepotrestaným hrubým zákrokem domácího Schejbala a byl tudíž o poznání tvrdší. V 52. minutě byl na půlící čáře faulován Pražák, který zůstal ležet s naraženým ramenem. Hlavní sudí Mazán hru přerušil až když domácí zakopli balón do autu. V 58. minutě Hosté poprvé střídali, Krajdl přenechal své místo juniorské posile Vohrnovi. Následoval ošklivý faul Schejbala na Peška. V 62. minutě střídala Čechie podruhé, Nový šel do hry místo Votípky. O dvě minuty později to Hrubý spočítal Schjebalovi a uviděl za svůj zákrok žlutou kartu. V 66. minutě domácí vystřídali Schejbala, na hřišti ho nahradil Netušil. V 75. minutě na půlce fauloval Vohrna a Čechie měla další žlutou. Po dalším faulu následoval volný přímý kop domácích, asi ze vzdálenosti 25 metrů. Hettler však přestřelil vysoko nad Wohlmuthovo bránu. V 79. minutě odešel hostující Pražák, nahradil ho Jandoš. V 83. minutě si vykoledoval žlutou kartu za obranný zákrok Kravařík. O minutu později se po hrubé chybě domácích naposledy měnil výsledek zápasu. Domácí Fořt zahrál malou domů, Štych se snažil atakovat gólmana Vasku. Ten odehrál míč do strany, kde však byl volný Vohrna, který s přehledem zvýšil opět do prázdné brány na 1:3. V 85. minutě Čechie naposledy střídala, Kravařík se vyměnil s Lukešem. V závěru utkání se ještě dvakrát „zažlutilo“, kartu dostal za faul na Jirku Pešek a vzápětí i Lukeš. Poslední šanci z 86. minuty domácím zlikvidoval Papáček.
Rozhodčí Mazán ukončil utkání za stavu 1:3 pro Příkosice.
Následovala nepopsatelná radostná, děkovačka pro diváky a oslavy postupu. Po 25 letech se Čechie Příkosice dokázala znovu probojovat do Krajského přeboru mužů, a to přímým postupem ze druhého místa v tabulce 1.A třídy. Dík za tento úspěch patří nejen trenéru Vodrážkovi, ale všem hráčům, funkcionářům i fanouškům, kteří své hráče věrně podporovali. Po pádu do Okresního přeboru se během dvouletých cyklů hráči dokázali přes 1. B třídu dostat do 1. A třídy a odtud nyní do KPM. 
Sestava Čechie: Wohlmuth, Krajdl, Pešek, Štych, Papáček, Pražák, Komanec, Votípka, Lisý, Hrubý, Kravařík, náhradníci: Vohrna, Nový, Jandoš, Lukeš, Šefl a Vaník.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 13
Celkem: 739476
Měsíc: 23426
Den: 1066