Jdi na obsah Jdi na menu

Čechie Příkosice - TJ FC Chotíkov 1932 o.s.

 

Ani utkání 27. kola KPM Fincentrum nepřineslo Čechii potřebné body. Oddíl trápí marodka a ke dlouhodobě zraněným Hrubému a Vlčkovi přibyli ještě Fiala a Štych. Brankář Protivínský je na tři kola ze hry pro trest, a tak měl hrající trenér Pleticha k dispozici omezený počet hráčů. Kromě něj nastoupil do základní jedenáctky Vaník, Nový, Krystl, Prchlík, Papáček, Pražák, Komanec, Jandoš, Lisý a Kohout. Na střídání pak byli připraveni: Pešek, Lukeš, Votípka, Čada a Skala.
    V prvních pěti minutách zápasu se soupeři navzájem oťukávali. V 5. minutě byl u rohu velkého vápna faulován domácí Papáček. Volný přímý kop vyšel naprázdno a při protiútoku se hosté dostali do přečíslení. Jejich akce ale skončila v ofsidu. V 9. minutě si nerozuměli brankář Krásl s Filipem a vznikl tak závar v rohu velkého vápna před chotíkovskou bránou. Ve skrumáži byl zraněn domácí Pražák. Pokračoval ve hře do konce prvního poločasu, ale nakopnuté stehno ho silně limitovalo při běhu.
    Ve 12. minutě zahrávali domácí rohový kop, při kterém brankář Krásl vyboxoval Prchlíkovu střelu do pole. Při protiútoku a přečíslení tři na dva před vápnem hostující Fikar uklouzl a upadl. Ve 14. minutě Marek z úhlu poslal míč nabíhajícímu Šulanovi. Toho tělem vytěsnil Nový vedle brankové tyče. Šulan byl pak za brankovou čárou ošetřován. V 16. minutě byl faulován Marek. Na hlavičku vyskočili svorně Šulan a Fikar, ale Vaník míč vyboxoval do pole. Při dorážce zůstal ve vápně ležet Fikar a sudí Křen přerušil hru. Ve 21. minutě fauloval Filip Papáčka. Při volném přímém kopu srazil brankář Krásl Lisého. Míč skončil mimo hrací plochu. Po autovém vhazování hlavičkoval Papáček těsně vedle tyče.
Ve 29. minutě uviděl Lopata žlutou kartu za faul na Papáčka na polovině hřiště. O minutu později byl faulován i Krystl. Při volném přímém kopu měl šanci Lisý, ale brankář měl míč pod kontrolou. Mika v zápětí fauloval Pražáka bez míče, ale žádný z rozhodčích si jeho nešetrného zákroku nevšiml. Ve 32. minutě dostal žlutou Filip za faul na Krystla. Volný přímý kop Pletichy šel těsně nad šibenici. Ve 34. minutě pálil Kohout gólmanovi do těla. Domácí zahrávali roh. K míči se dostal Prchlík, udělal kličku a jeho střelu zlikvidoval Krásl ukázkovou robinsonádou. Hosté odpověděli protiútokem. Do šance se dostal Šulan, ale byl zastaven a výhoda hostů skončila v autu. Na druhé straně pak Jandoš trefil pouze brankáře. Další gólovou šanci měl opět Kohout, ale hostující brankář Krásl předvedl další bezchybný zákrok. Na druhé straně v přečíslení postupovali Prais a Šulan proti Pletichovi. Ten v pádu vypíchl míč pro Vaníka.
    Ve 40. minutě to byli hosté, kdo se radoval z první branky. Fikar přihrál Lopatovi a ten se prosadil přes Lisého na 0:1. Závěr první půle patřil domácím, ale Papáček, Prchlík ani Lisý se proti Kráslovi neprosadili. V poslední minutě ještě dostal žlutou kartu domácí Krystl za faul na kapitána hostí Břicháčka. Na míč si rychle naběhl Šulan, ale Vaník ho špičkami prstů přesměroval nad břevno. Následný rohový kop vyšel hostům naprázdno.
     Do druhého poločasu domácí vystřídali, Pražáka nahradil Pešek. Hosté zůstali v původní sestavě. Hned v první minutě se dostal do šance domácí Kohout. Vzápětí se srazili Lisý a Šulan. Další šance na vyrovnání přišla ve 49. minutě, kdy poslal Pleticha dlouhý míč na Krystla. Toho fauloval Pechler. Volný přímý kop Prchlíka tečoval Lisý, ale brankář Krásl opět balón dokázal vyrazit. Následoval rohový kop domácích a dvě autová vhazování poblíž velkého vápna, při druhém pálil Prchlík těsně vedle pravé tyče. V 56. minutě to zkusil z dálky na druhé straně Břicháček, ale střela šla nad bránu. Následovala srážka Papáčka se Šulanem, při které se hráč hostí zranil a opustil hrací plochu na nosítkách. Místo něj poslal chotíkovský trenér na hřiště Schwarze. Domácí pokračovali v tlaku ale v 65. minutě se hosté utrhli do rychlého protiútoku a po křižné přihrávce před bránu zvýšil na 0:2 opět Lopata. Po rozehrání prodloužil Pešek míč hlavou na Jandoše a ten přehodil brankáře Krásla a snížil na 1:2.
      V další minutě se před brankou hostí v malém vápně srazil Pešek s Mikou a míč zabral Krásl. V 74. minutě domácí podruhé střídali, Kohouta nahradil Lukeš. Přes všechnu snahu po vyrovnání se domácím do konce zápasu už skórovat nepodařilo. Hosté zkušeně zdržovali a natahovali cenné vteřiny při pomalém rozehrávání, házení autů a taktickém střídání. Do šance se dostali ještě v 83. minutě, kdy Břicháček poslal míč Lopatovi, ale ten minul bránu. O minutu později zahrál jeden z chotíkovských rukou. Volný přímý kop vyboxoval Krásl do pole, dorážka skončila rohem a po něm vyrazili hosté míč do autu. V 87. minutě poslal Prchlík krásný centr na hlavu Jandošovi, ale ten už podruhé Krásla nepřekonal. V 88. minutě dostal Krásl od sudího Křena žlutou kartu za zdržování hry. V 89. minutě střídali domácí i hosté. Lukeše nahradil Votípka a u hostí šel Hauer místo Lopaty. Dvě minuty nastavení uplynuly během posledního taktického střídání, kdy ze hřiště odešel Filip a nastoupil Korous. Potom sudí za velké radosti Chotíkova ukončil zápas za stavu 1:2 pro hosty. Přítomní diváci byli svědky pěného a bojovného utkání, ale domácí opět doplatili na velký počet neproměněných šancí. Velkou zásluhu na vítězství Chotíkova měl beze sporu výborně chytající Krásl.
      Další zápas čeká Příkosice v neděli 3. června, kdy jsou od 17,00 hodin hosty na trávníku Slavie Vejprnice.
    
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 10
Celkem: 734147
Měsíc: 21499
Den: 740