Jdi na obsah Jdi na menu

ČECHIE PŘÍKOSICE - SK ZČE PLZEŇ

 

     V posledním 15. kole KP Fincentrum hostila Čechie Příkosice SK ZČE Plzeň, mateřský oddíl trenéra Radka Vodrážky. Ten řekl před zápasem v šatně svým svěřencům: „Kluci, je to pro mne srdeční záležitost, udělejte si to jak chcete, ale musíme je rozsekat“. Následně poslal na hřiště hráče v sestavě Protivínský, Pešek, Papáček, Lukeš, Komanec, Nový, Fiala, Lisý, Hrubý, Běle a Vlček. Na lavici měl k dispozici ještě Šefla, Krajdla, Štycha, Votípku a Vaníka.
    Po úvodním hvizdu přišla studená sprcha hned ve 3. minutě, kdy se po rychlé kombinaci trefil za Protivínského záda Bedrna a bylo to 0:1.
    Hostům vyšel začátek utkání lépe, další velkou šanci měli v 9. minutě, kdy po křídle utekl Chocholatý a poslal balon křížem na nabíhajícího kapitána Maška. Ten trefil naštěstí jen síť na boku brány. Následný rohový kop vyšel hostům naprázdno. Ve 13. minutě pak vybojoval pro domácí rohový kop Fiala. Nového dorážka hlavou bohužel skočila jen na břevně. Další závar před brankářem Řezáčem zakončil střelou z hranice velkého vápna Fiala. Míč o centimetry minul levou tyč brány. Ve 21. minutě Fiala vybojoval další roh, Nový centroval na Lisého, jeho střela šla těsně nad bránu. Ve 24. minutě hosté faulovali a Papáček se ujal volného přímého kopu z půlky hřiště. Míč se dostal k Novému, který se ve skluzu trefil za Řezáčova záda a vyrovnal tak průběžný výsledek na 1:1.
    Domácím fanuškům zatrnulo ve 28. minutě, kdy couvající Protivínský zakopl o ležicího Bednáře a upadl. Střela, která v tu chvíli letěla na bránu, se naštěstí na poslední chvíli stočila mimo tyče.
     Ve 32. minutě se domácí radovali podruhé. Fiala se dostal s míčem do vápna, vypálil, jeho střela trefila levou tyč Řezáčovy brány a odtud se odrazila přímo na nohu nabíhajícího Hrubého, který nezaváhal a poslal balon do sítě. Zvýšil tak na 2:1.
    Ve 40. minutě měli domácí šanci zvýšit svůj náskok, když Řezáč vyběhl z brány až na hranici velkého vápna a míč minul. Situaci zachánil Šiml, který míč postrčil a Řezáč na něj napodruhé dosáhl. Šanci hostí ve 43. minutě prvního poločasu zmařil Běle, který zastavil sólo Bednáře za cenu faulu, za který od sudího Čermáka uviděl žlutou kartu. Závěr první poloviny hry patřil domácím. Nejprve Řezáč vyboxoval Lukešovu střelu a ve 44. minutě se dostal do vápna s míčem Hrubý. Z otočky nahrál Fialovi, který nadvakrát pálil na branku.
    Do druhé poloviny nastoupili oba týmy beze změn. Hosté měli hned na začátku dvě šance, ale Protivínského nepřekonali. V 50. minutě hosté střídali, Vohrna nahradil Chocholatého. V 58. minutě se po závaru před domácí bránou snažil vystřelit z dálky Šiml, Protivínský chytil. O minutu později uviděl hostující Houdek žlutou kartu, patrně za slovní připomínky k průběhu hry. V 60. minutě domácí také střídali, Štych šel na hřiště místo Vlčka. O minutu později se dostal do šance Papáček, po volném přímém kopu z lajny asi dva metry od rohového praporku trefil boční sít brány. Následovaly dva rohové kopy domácích, ale bez zakončení. V 64. minutě hosté podruhé střídali, Macht nahradil Willa. Velkou šanci hostí v 70. minutě, kdy do vápna nabíhali Bednář a Houdek zlikvidoval odkopem Lukeš. Hosté se ze všech sil snažili vyrovnat a přihlížející diváci byli svědky pěkného fotbalu. V 71. minutě pálil Vohrna hlavou těsně nad břevno. Následovalo druhé střídání domácích, Krajdl vystřídal Lukeše. Hosté zvyšovali svůj tlak, ale díky nepřesnostem v zakončení neměli proti Protivínskému šanci. V 88. minutě Čechie naposledy střídala, Votípka nahradil Peška. Pomezní sudí Havel signalizoval nastavení dvou minut. Přes soustavný tlak hostí se domácím podařilo udržet těsný náskok a po uplynutí nastavených minut ukončil hlavní sudí Čermák zápas za stavu 2:1 pro dámácí.
      Čechie skončila podzimní část soutěže s celkovým ziskem 16 bodů na slušném 12. místě v tabulce. Po přestávce na odpočinek a rekreaci se chystá zahájit zimní přípravu v půlce ledna.
     Díky vítězství a zisku tří cenných bodů se i následná „dokopná“ odehrávala v radostné atmosféře. Po společném obědě všichni nejprve fandili budoucím kolegům z řad dorostu při utkání proti soupeři z Hrádku. Potom následovalo posezení na sále místního pohostinského zařízení. V příjemné atmosféře podbarvené praskáním ohně v krbu se hráči bavili u šipek či pokru až do pozdních nočních hodin. Tradičně došlo i na tanec a všeobecné veselí. Dík patří místnímu personálu za vzornou obsluhu a příjemnou atmosféru, kterou    zde pro přítomné připravili.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 11
Celkem: 737032
Měsíc: 21871
Den: 889