Jdi na obsah Jdi na menu

Čechie Příkosice - SK Klatovy 1898

 

Sobotní duel týmů ze 6. a 7. příčky průběžné tabulky skončil vítězstvím domácích. Hráči obou týmů se nenechali zaskočit studeným, téměř zimním počasím, a tak hrstka věrných diváků byla svědkem bojovného fotbalového utkání. K zajímavé podívané přispěl i profesionální výkon rozhodčích Křena, Szikszaye a Kulhánka, kteří řídili zápas s naprostým přehledem.
     Domácí nastoupili v sestavě: Protivínský, Pleticha, Pražák, Papáček, Prchlík, Lisý, Vlček, Fiala, Štych a Jandoš, na lavici byli připraveni Vaník, Krystl, Komanec, Pešek, Votípka a Kotnauer. Kapitánskou pásku místo Komance převzal tentokrát Lisý.
     Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Hned ve 4. minutě po faulu na Pražáka na středové čáře vybojovala Čechie rohový kop. Prchlík poslal balón od rohového praporku na přední tyč, kde ho hlavou usměrnil do brány Jandoš a otevřel tak skóre zápasu na 1:0. V 9. minutě házeli domácí tři auty za sebou. Při posledním následovala Jandošova střela, která lízala břevno klatovské brány. V další minutě vybojoval Nový balón pro Papáčka, ten mířil těsně vedle brány.
     Ve 13. minutě se v brejku utrhl klatovský Sýkora a vyrovnal na 1:1. V 19. minutě zahráli hosté malou domů. Brankář Herman si zpracoval balón nohou a vykopl ho velmi nešťastně do nabíhajícího Papáčka. Ten sice schytal úder míčem do obličeje, ale obražený balón skončil v bráně soupeře. O chvíli později se při obraném zákroku zranil hrající trenér domácích Pleticha a ve 25. minutě ho vystřídal Komanec. V rozmezí 33. až 35. minuty spálil tutovou šanci Prchlík, když trefil pouze brankáře Hermana. Následně mířil vedle i Jandoš. Konec první půle patřil klatovským. Ve 36. minutě po skrumáži před Protivínským doběhl odražený míč Tomáš Matějka – mířil naštěstí vedle. Ve 38. minutě vyběhl Protivínský proti Hanzlíkovi, střela na prázdnou bránu těsně minula tyčku. Poločas skončil za stavu 2:1 pro domácí.
       Do druhé části hry nastoupil oba týmy beze změn v sestavě. V 52. minutě uviděl hostující Jiří Matějka žlutou kartu za faul na Štycha. V zápětí Štychova střela z úhlu o centimetry minula vzdálenější tyč klatovské brány. V 58. minutě ve vápně fauloval Vítovec Pražáka, dostal žlutou kartu a Čechie kopala pokutový kop. Ujal se ho Prchlík a nezaváhal. Po třetí obdržené brance Klatovy střídaly, Tomáše Matějku nahradil Győrgy. V 62. minutě hlavní sudí ukázal žlutou hostujícímu Jandovi, který komentoval jeho rozhodnutí. V 64. minutě střídali domácí, Jandoš se vyměnil s Krystlem. V 67. minutě Hanzlík nebezpečně fauloval Lisého. V 73. minutě znovu střídali hosté, Daniela Matějku nahradil Skala. Po tomto střídání hosté zesílili svůj tlak a v 78. minutě po rohovém kopu snížil náskok Příkosic na 3:2 Hanzlík.
      V 85. minutě vystřídal výborně hrajícího Pražáka Votípka, který si hned vypracoval brankovou šanci. Naběhl si na centr Fialy a střelou z voleje jen těsně minul tyč Hermanovi brány. Závěr utkání patřil domácím. Nejprve v 86. minutě po Štychově centru mohl skórovat Prchlík, do další šance se dostal Papáček. Při protiútoku zahrozili hosté a žlutou kartu dostal za faul domácí Lisý. Volný přímý kop klatovských odvrátil hlavou Papáček. Domácí provedli ještě taktické střídání, Pešek nahradil Štycha. V 90. minutě se domácí radovali počtvrté. Po krásné individuální akci Votípky, který sám obešel tři obránce a nahrál míč před bránu, Prchlík nezaváhal a upravil na konečných 4:2.
      V sobotu 7. dubna čeká Čechii nelehké utkání na trávníku Senca Doubravka. Začátek je stanovený na 16,30 hodin.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 13
Celkem: 733297
Měsíc: 21429
Den: 1379