Jdi na obsah Jdi na menu

Čechie Příkosice - Horažďovice 26.4.2014

 Čechie Příkosice FK Horažďovice 3 : 1 (1:1)

 

V sestavě domácího týmu chyběli indisponovaný Tomáš Marek a oba bratři Jedličkové. Vaníka, který výborně zachytal v Domažlicích proti rezervě Jiskry, vystřídal tentokrát Standa Protivínský. Také on svým výborným výkonem přispěl k vítězství Čechie. Do základní sestavy nastoupil i mladičký talentovaný Jakub Čada a mezi svými zkušenějšími spoluhráči se rozhodně neztratil.

Před začátkem zápasu gratulovali domácí svému hrajícímu trenérovi Janu Pletichovi k jeho životnímu jubileu.

Už ve 12. minutě museli domácí střídat, protože si Kotnauer obnovil zranění kotníku. Na hřiště místo něj nastoupil Jandoš. První půlhodina zápasu proběhla bez výraznějších brankových příležitostí. Ve 28. minutě rozehrál horažďovický brankář Janda rukou na Nauše. Pražák mu míč sebral a poslal přihrávku Spěváčkovi. Jeho střelu stačil Janda vyškrábnout.

Lisý zavěsil hlavou

Domácí zahrávali rohový kop. Lisý si vyskočil na Spěváčkův centr a hlavou poslal míč do sítě. Domácí vedli 1:0.

O tři minuty později ale prošel přes domácí obranu Vachuška. Na hranici šestnáctky pustil míč Jůdovi a horažďovický kapitán vyrovnal na 1:1.

Ve 36. minutě poslal výborně hrající Pražák centr před bránu, kde byl připravený Jandoš. Brankář Janda ale jeho hlavičku chytil. Další slibnou šanci si vypracovali domácí ve 40. minutě. Nejprve sebral Lisý Jůdovi míč na půlce a poslal přihrávku křížem Jandošovi. Ten prodloužil na Hodaně, který vypálil z úhlu. Míč těsně minul vzdálenější tyč. V závěru prvního poločasu si Hodaň pochroumal koleno a bylo jasné, že celý druhý poločas nedohraje. Domácí proto na poslední chvíli povolali jako posilu kanonýra záložního týmu, Lukáše Krajdla. Po 45 minutách zápasu odcházeli hráči do šaten za nerozhodného výsledku 1:1.

 

V 52. minutě stálo při domácích štěstí, protože po rohovém kopu trefili hosté z dorážky pouze tyč Protivínského brány. Na druhé straně zkusil Jandu ranou z voleje prostřelit Lisý. V 60. minutě odešel z trávníku Hodaň a místo něj nastoupil Krajdl. O dvě minuty později Šefl nešťastně upadl přes horažďovického kapitána Jůdu¨, a ten musel být ošetřován.

Lisý zvyšuje na 2:1

V 71. minutě rozehrál Janda laxně na Sovu, atakovaného Krajdlem. Ten vrátil míč před bránu, ale Stulík minul a ke střele se dostal Jandoš. Pálil nejprve do brankáře a napodruhé do Stulíka, který mu skočil pod nohy. O další dorážku se hlavou pokusil Krajdl, ale Šafanda zastoupil gólmana a přesměroval míč z brankové čáry mimo tyče. Krajdl ho stihl doběhnout a vrátit do pole na nabíhajícího Lisého. Ten se nemýlil a Čechie vedla 2:1. Po předchozím zákroku zůstali před bránou ležet Janda i Šafanda, který nakonec opustil hřiště na nosítkách. Musel střídat a do hry za něj naskočil Michael Forman. Ten o tři minuty později zastavil v pokutovém území nedovoleně pronikajícího Krajdla a hlavní sudí Burda nařídil pokutový kop.

Lisý potřetí

Jeho exekuce se ujal Lisý a bez zaváhání proměnil. Domácí vedli 3:1. V posledních deseti minutách se hosté ze všech sil snažili upravit výsledek ve svůj prospěch, ale Protivínský byl proti. Trenér Pleticha provedl dvojí taktické střídání a do hry se zapojili Šlajch a Votípka. Svůj bezchybný výkon potvrdil Protivínský v poslední minutě nastavení, kdy po Pražákově faulu v šestnáctce vykopl pokutový kop Nauše. Hlavní sudí Burda ukončil zápas za stavu 3:1 pro domácí. Utkání bylo hráno bez karet.

Sestava Příkosic: Protivínský Hodaň ( 60. Krajdl), Papáček, Pražák, Komanec, Čada (81. Šlajch), Lisý, Kotnauer (12. Jandoš, 87. Votípka), Kohout, Spěváček, Šefl.

Sestava Horažďovic: Janda, Greger, Janouškovec, Šafanda (75. Michael Forman), Vachuška, Stulík, Melka, Jůda, Sova, Kotrba, Nauš.

V dalším kole čeká Příkosice nelehký zápas proti plzeňskému Rapidu. Zápas na Lopatárně začíná v sobotu 3. května od 17 hodin.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 12
Celkem: 736554
Měsíc: 21512
Den: 744